SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Londonski novoletni ognjemet bo imel tudi vonj in okus

1

termometer

Breskov sneg, bananini konfeti in rdeče eksplozije z vonjem po jagodah - tiste, ki bodo v leto 2014 vstopili v Londonu, čaka prav poseben spektakel.

Ko se bodo 31. decembra iztekle še zadnje sekunde letošnjega leta, bodo tisti, ki bodo silvestrovo preživljali ob bregovih Temze, doživeli povsem drugačen ognjemet, kot so ga bili vajeni do zdaj. Nebo bodo sicer razsvetlile pisane rakete, a to ne bo vse – gledalci bodo ognjemet tudi vonjali in celo okusili.

Za to bosta poskrbela Sam Bompas in Harry Parr, strokovnjaka za živilsko tehnologijo in prava kulinarična umetnika, avtorja zamisli o multisenzoričnem ognjemetu, ki bo pri gledalcih zaobjel vse čute. "Raziskovala sva velike zgodovinske spektakle in ugotovila, da česa takšnega ni še nihče poskusil izvesti. Ognjemet bo dejansko imel okus, in to po sadju. Nebo bo žarelo rdeče, gledalci pa bodo ob tem začutili vonj po jagodah," je Bompas za Daily Mail opisal izkušnjo, ki bo London doletela čez dobra dva tedna. "Po zraku bodo lebdeli mehurčki, ki bodo ob poku izpustili pomarančno aromo, z neba pa bodo padali užitni bananini konfeti in breskov sneg."

Tudi londonski župan Boris Johnson, ki je z župansko funkcijo prevzel tudi simbolično pokroviteljstvo londonskega osrednjega novoletnega ognjemeta, že komaj čaka konec leta: "London slovi po kreativnosti in inovacijah, po drugačnem pogledu na stvari in po eksperimentiranju. Nov pristop k praznovanju novega leta bo le še okrepil čarobnost tega večera."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin