Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2024,
13.06

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

Natisni članek

vikend izlet vinarji Istra

Petek, 19. 4. 2024, 13.06

1 teden, 5 dni

Izlet v Istro: kje jesti, piti in uživati?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43
Istra | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poletje je tik pred vrati, kar pomeni, da se bližajo tudi pogosti izleti. Če se sprašujete, kam bi se lahko odpravili ob koncu tedna, imamo za vas odlično idejo! Zakaj ne bi obiskali Istre, kjer lahko uživate v okusni hrani, vrhunskem vinu in čudovitih razgledih. V članku vam bomo razkrili nekaj predlogov za istrske destinacije. 

Konoba Stari podrum 

Le 20 minut od Portoroža je odlična konoba Stari podrum. Vsi ljubitelji tartufov lahko tukaj najdete tako predjed kot glavno jed in tudi sladico s tartufi. Ob estetsko zasnovanem ambientu boste uživali v okusni kulinariki, ki vas bo prevzela. To je restavracija, kamor se boste zagotovo še vrnili. 

Vinska klet Kabola 

Ambient, ki oddaja energijo Toskane. Ob prihodu skozi bogata vhodna vrata vas bo drevored pospremil do posestva, ki vam bo vzelo dih. Tukaj se lahko ustavite na kozarcu kakovostnega vina ali pa na kosilu oziroma večerji.  

Vinska klet Kozlović 

Blizu konobe Stari podrom je odlična vinska klet v moderni arhitekturi. Ponujajo svoja vina vseh vrst, pa tudi okusne prigrizke. S posestva je čudovit razgled, še posebej ob sončnem zahodu. Ob takšnem razgledu pa lahko uživate v pikniku, ki vam ga pripravijo. 

San Servolo Wellness & Camping Resort 

Konec tedna lahko preživite v San Servolu – v hotelu ali modernem kampu, ki ga obdajajo sproščujoči bazeni, savne in okusna restavracija. V San Servolo lahko torej pridete z avtom ali pa kar z avtodomom oziroma prikolico.  

Hotel San Canzian 

Ambient, ki vas bo brez dvoma navdušil. Spada med lepše butične hotele na Hrvaškem, temu primerna je tudi cena, vendar pa si ga je mogoče ogledati tudi, ne da bi tam prenočili.  

Vinska klet in dizajnerski hotel Roxanich  

Vinska klet s svetovno znanimi vini ponuja tudi hotel, ki ga prepletajo barve in edinstven dizajn. V hotelu je še spa, kjer lahko obiščete različne savne in uživate ob zeliščnem čaju.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROXANICH (@roxanich_winery)

Konoba Mondo 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konoba Mondo (@konoba_mondo)

Če bivate v Roxanichu, potem se morate odpraviti v konobo Mondo, ki je oddaljena le nekaj minut. Njen videz popestrijo detajli v turkizni barvi. Hrana vas tam ne bo razočarala, vsaka jed je neopisljivo okusna.  

Ne spreglejte