Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Turistična organizacija Srbije

Natisni članek

potovanja poletje počitnice turizem glamping Srbija advertorial

Sreda, 10. 5. 2023, 7.00

2 meseca, 1 teden

Glamping v Srbiji – edinstveno doživetje glamuroznega kampiranja na dosegu roke

Vsebino omogoča Turistična organizacija Srbije

Eden od turističnih trendov, ki je vse bolj priljubljen med popotniki v naši regiji, je zagotovo glamurozno kampiranje. Kot že ime pove, glamping zadovoljuje potrebe sodobnega turista, ki prihaja iz urbanega okolja in išče oddih v naravi brez odrekanja udobju, zato je visoka doza luksuza izjemno pomemben dejavnik uspeha celotnega koncepta.

turistična organizacija srbije buzzoffski | Foto: Kamp Buzzoff Foto: Kamp Buzzoff

Tovrsten dopust vam omogoča, da uživate v čarih neokrnjene narave, se odpočijete stran od betona in tehnologije, gneče in hitrosti, hkrati pa bivate v namestitvi, ki ima vse lastnosti odličnosti. Nove generacije prinašajo nove navade na dopustu, starejšim popotnikom pa se ni težko navaditi na novost, ki je dobra in prijetna.

Srbija ima na tem področju vedno več močnih adutov. Ker lepe narave in prostega prostora za uživanje ne manjka, je logično, da so številni turistični delavci začeli razmišljati o glampingu kot produktu, ki bo privabil goste in jim pokazal vse čare čistega okolja, gora, rek, pa tudi kleti, zabava ...

V nadaljevanju vam predstavljamo najboljše iz ponudbe glamuroznega kampiranja v Srbiji, na vas pa je, da stopite iz svoje cone udobja in sprejmete kamp kot svoj začasni dom, kjer vas spet čaka udobje!

Kamp Buzzoff, Posebni naravni rezervat Zasavica

Buzzoffski predstavlja glamping izkušnjo, a hkrati več kot glamping – edinstveno bivanje v naravi. Gostitelji radi poudarijo, da niso hotel in da se njihove hiške razlikujejo od drugih vrst gostinskih objektov. Posebni so po tem, da vam omogočajo oddih v Posebnem naravnem rezervatu Zasavica (pri Srijemski Mitrovici), kjer ne manjka udobja, a hkrati ne manjka avanture. Kaj je v hišah? Odpreš oči, se ob zori zbudiš v udobni zakonski postelji, pred tabo je ogromno okno in pogled na ribnik, trstičje, živali ... Tako so videti jutra v Buzzoffskem. Vsaka hiša ima svoje detajle in čar, a so si hkrati podobne. Razlike so v kapaciteti – hiša Mirka sprejme največ dve osebi, Mozak na pašniku pa štiri. Obe hiši sta opremljeni z najudobnejšimi zakonskimi posteljami, vzmetnicami in vzglavniki ter vedno čisto posteljnino. V Mozgu na Pashi sta tudi dva pograda, ki ju boste vzljubili ne glede na to, ali ste odrasel ali otrok.

Fotogalerija
1 / 3

Kamp Bezdan

Kamp leži na severozahodu Srbije je odličen za večje skupine. Če želite preizkusiti drugačno vrsto počitnic, pa nimate svoje opreme, se boste v Bezdanu imeli lepo. Žar, uživanje v naravi, dobra zabava in športne aktivnosti ... vse to vas čaka, zato boste zagotovo uživali v družbi družine in prijateljev. Kamp je prijazen tudi do hišnih ljubljenčkov. Bezdan ima tudi nekatere vsebine, ki jih pogosto ponujajo samo hoteli, kot sta restavracija in bar, ki sta namenjena samo gostom kampa.

Fotogalerija
1 / 3

El Paso City, Zlatibor

Priljubljen tematski park El Paso City je dobil ime po mestu v Združenih državah Amerike. Temu primerno je vse zasnovano tako, kot da ste v kraljestvu divjega zahoda – s sožitjem kavbojev in Indijancev! Tega bodo seveda veseli predvsem najmlajši. Kamp ima pet vrst namestitev: brunarice, sobe v kavbojskem mestu, hiške na drevesu, prikolice in šotore. Posebno glamping izkušnjo pa lahko doživite v kakšni indijanski vasi, kjer lahko bivate v indijanskih šotorih ali v hiškah na drevesu. Šotori so popolnoma opremljeni, zraven pa je prikolica, preurejena v kopalnico s kabinami za prhanje.

El Paso City | Foto: El Paso City Foto: El Paso City

Če se odločite spoznati čare glampinga ali če ste izkušen kamper, ki išče nove destinacije za uživanje, je Srbija destinacija, ki jo je vredno obiskati. Odkrili boste, da v njeni naravi najdete najboljšo pot do miru in tišine, ki sta tako potrebna za srečo in dobro razpoloženje.

Fotogalerija
1 / 2
Ne spreglejte