Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Sreda,
7. 11. 2018,
4.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,98

Natisni članek

glamping Pohorje

Sreda, 7. 11. 2018, 4.08

5 let, 8 mesecev

Glamping na Pohorju, kjer so vrata odprta tudi pozimi

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,98
glemping | Foto www.panorama-glamping.com

Foto: www.panorama-glamping.com

Lesena hiška Glamp Skovik stoji na Visolah pri Slovenski Bistrici na 450 metrih nadmorske višine. Postavljena je na odprtem območju z razgledi na Pohorje ter preostalo bližnjo in daljnjo okolico.

Luksuzna različica šotora sredi narave, poimenovana po ogroženi vrsti sove, goste sprejema od letošnjega junija. V njeni bližini ob vznožju Pohorja je še lesena družinska počitniška koča Sova. Poleti se je na svež zrak sem mogoče umakniti pred hudo vročino, pozimi in vse do pozne pomladi to izbrati kot izhodišče za smuko, vse leto pa tam uživati v miru in panorami, je prepričana lastnica turistične nastanitve na Bistriškem Pohorju Alenka Mrzdovnik.

V glamping leseni hiški v Bistriškem Pohorju se je poleti na svež zrak mogoče umakniti pred hudo vročino, pozimi in vse do pozne pomladi to izbrati kot izhodišče za smuko, vse leto pa tam uživati v miru in panorami. | Foto: www.panorama-glamping.com V glamping leseni hiški v Bistriškem Pohorju se je poleti na svež zrak mogoče umakniti pred hudo vročino, pozimi in vse do pozne pomladi to izbrati kot izhodišče za smuko, vse leto pa tam uživati v miru in panorami. Foto: www.panorama-glamping.com

Od družinske hiše do glampinga

Je pa podjetnica v turizmu še precej sveža, pred tem je namreč kot tajnica delala v velikem podjetju, kjer si je po 16 letih zaželela Lesene hiške za ljubitelje udobja in narave. | Foto: www.panorama-glamping.com Lesene hiške za ljubitelje udobja in narave. Foto: www.panorama-glamping.com spremembo. "Naša zgodba in to, kako sem dobila idejo, je skupek naključij, ki so nakazovala, da je to moja prva poslovna pot," je o svojem vstopu v turizem zapisala sama.

Začelo so je, ko so pred osmimi leti kupili zemljišče na Visolah, kjer so si uredili začasno majhno hišo, dokler nista s partnerjem postavila stavbe, kjer danes živita z dvema sinovoma. Prva hiša je ostala prazna in škoda bi je bilo za skladišče, ker je bila urejena za bivanje.

Brez velikih pričakovanj, v bistvu bolj za šalo kot zares, so jo ponudili v najem na tuji spletni strani za popotnike in turiste. Alenka Mrzdovnik se spominja, kako je bila presenečena, ko so še isti večer dobili prvo rezervacijo iz Poljske. A to je bil šele začetek. Gostje pa so od njih vedno znova odhajali navdušeni nad lokacijo in gostoljubjem.

Dan se ob vznožju Pohorja začne s košarico z izdelki lokalnih pridelovalcev. | Foto: www.panorama-glamping.com Dan se ob vznožju Pohorja začne s košarico z izdelki lokalnih pridelovalcev. Foto: www.panorama-glamping.com

Nova služba

Vse to je Alenko Mrzdovnik vodilo do odločitve, da se poda v turizem in investira v glamping, ker je to trend in ker je to tudi njen način dopustovanja.

Zemljišče so za turistične objekte že imeli, in sicer na visolškem bregu s čudovitim razgledom, kjer je bil nekoč vinograd. Pod zasnovo glamping hišk pa se je podpisala arhitektka Ana Stopar.

V razgledih je mogoče uživati tudi iz postelje. | Foto: www.panorama-glamping.com V razgledih je mogoče uživati tudi iz postelje. Foto: www.panorama-glamping.com

Posebnost je, da so objekt izdelali doma in iz pohorskega lesa, ki je njen najljubši gradbeni material. Njen partner je namreč specialist za obdelavo lesa, spozna se na gradbeništvo ter je tudi mojster za parkete in lesene talne obloge.

A prva glamping hiška je šele začetek, o svoji viziji pripoveduje Alenka Mrzdovnik, saj jih želijo v prihodnje postaviti še nekaj, vendar do te mere, da bodo ohranili butičnost in kakovost ponudbe. Pri čemer pa bodo ob obstoječih poletnih različicah jacuzzija v prihodnje dodali še zimsko možnost. 

glemping | Foto: www.panorama-glamping.com Foto: www.panorama-glamping.com

Preberite še:

Astra Montana, dolina Soče
Trendi Počitniška hiša visoko nad dolino Soče, ki navdušuje z razgledi
glamping
Trendi Slovenski glampingi: tudi kampiranje je lahko luksuzno
Ne spreglejte