Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
11.13

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Južna Koreja Seul Gangnam Style Psy

Sreda, 16. 10. 2013, 11.13

1 leto, 3 mesece

"Gangnam Style" policisti bodo varovali turiste (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Turiste, ki bodo obiskali Seul, bo odslej varoval poseben odred turistične policije. Uniforme teh policistov so delo modnega oblikovalca, ki je oblekel tudi južnokorejskega zvezdnika Psyja.

V sredo so v Seulu predstavili četo turističnih policistk in policistov, ki bodo obiskovalce južnokorejske prestolnice varovali pred uličnimi goljufi in drugimi sleparji. Kakšnih sto pripadnikov posebnega policijskega odreda so izbrali glede na njihovo znanje tujih jezikov, predvsem angleščine, japonščine in mandarinščine. Katere tuje jezike govorijo, bo razvidno z značk, ki jih nosijo na uniformah.

"Če se bo komu zdelo, da mu je taksist ali ulični prodajalec hrane zaračunal preveč, lahko pride do nas in pomagali bomo razjasniti zadevo," je za AFP pojasnil eden od novopečenih turističnih policistov. "Turistične policije nismo ustanovili, ker bi bila naša država nevarna," pa je pojasnil predstavnik korejske turistične organizacije. "To so ambasadorji, ki bodo turistom pokazali, kako varna je." Pripadniki odreda ne nosijo orožja, ob resnejši grožnji pa bodo na pomoč poklicali pravega policista.

Sicer pa je pripadnikom turistično-policijskih sil temnomodre uniforme ustvaril eden od oblikovalcev kostumov, ki jih je v videospotu za svetovno uspešnico Gangnam Style nosil južnokorejski zvezdnik Psy. Pesem so zavrteli tudi na sredini predstavitvi posebnega policijskega odreda, turistični policisti pa so ob njej celo zaplesali.

Južna Koreja je med turisti vse bolj priljubljena. Lani so našteli več kot 10 milijonov tujih turistov, vsaj delno pa je za to zagotovo zaslužen Gangnam Style, ki je lani popolnoma obnorel svet. Njegov videospot je do zdaj na YouTubeu zbral že skoraj 1,8 milijarde ogledov in je še vedno najbolj priljubljen oziroma gledan spot vseh časov.

Ne spreglejte