SiolNET. Trendi Potovanja
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do 7.500 evrov kazni, če na Dunaju zaradi mačk ne zavarujete okna

0,53

termometer

mačka
Mačk ni varno puščati pri odprtem oknu brez varovalne mreže. Foto: Getty Images

Na Dunaju se v povprečju vsak dan poškoduje 15 mačk, ki padejo z okenske police, čeprav je številka verjetno v resnici še višja. Skrbniki morajo zato na okna namestiti varovala, tistega, ki tega ne stori, lahko doleti zelo visoka kazen.

Čeprav naj bi mačke vedno pristale na svojih tačkah, z Dunaja poročajo o vse pogostejših poškodbah pri padcu z balkona ali okenskih polic, saj se ob toplejših mesecih tudi one rade nastavljajo soncu, a so lahko pri tem neprevidne.

V zavetišču Tierquartier se tako zdaj zdravi mačka Hildegard, ki so jo našli poškodovano na pločniku v avstrijski prestolnici. Zaradi padca z višine je namreč utrpela notranje krvavitve in zlome.

"Da mačke vedno pristanejo na svojih tačkah in da tako padec z okna ne predstavlja grožnje, je napačno prepričanje," je poudarila Eva Persy, ki na Dunaju vodi urad za zaščito živali TOW.

Mreža, nameščena na oknih, lahko mački reši življenje. Mreža, nameščena na oknih, lahko mački reši življenje. Foto: Getty Images

Persyjeva je ob tem spomnila, da je zakonsko predpisano, da je treba na okna namestiti varovala, ki preprečijo morebitne padce štirinožnih članov družine. Kdor tega ne stori, mu grozi tudi do 7.500 evrov kazni.

Ob tem je navedla, da lahko skrbniki kosmatink na svoja okna preprosto namestijo mreže, s čimer bodo preprečili morebiten padec, poroča STA.

Preberite tudi:

maček, debelost Trendi Če je vaš hišni ljubljenček debel, to ni ljubko, ampak skrb vzbujajoče #video maček Dom V slovenskih "mačjih" naseljih živi okrog 600 prebivalcev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin