Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Natisni članek

top 10 top destinacije hotel letovišče luksuz Hrvaška Jadran

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 19.07

6 let, 7 mesecev

Deset luksuznih hotelov, ki jih načrtujejo na hrvaški obali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Jadransko morje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Hrvaški del Jadrana naj bi v prihodnjih nekaj letih dobil vrsto novih letovišč in hotelov, med njimi nekaj resnično luksuznih.

Hrvaški časopis Jutarnji list je objavil seznam desetih velikih turističnih projektov, ki jih načrtujejo oziroma že gradijo na Jadranu. Kot piše časopis, je njihova skupna vrednost skoraj dve milijardi evrov, večinoma gre za zasebne investicije, ob tem pa velja omeniti, da kar nekaj od omenjenih kompleksov za zdaj obstaja le na papirju.

Poglejte hotele in letovišča, ki naj bi v prihodnjih nekaj letih zrasli vzdolž hrvaške obale:


Livka Bay Resort, Šolta

Livka Bay Resort | Foto: www.livka.com Foto: www.livka.com

Zaliv Livka na otoku Šolta, manjšem sosedu Brača, je lokacija, kjer bo stalo prestižno turistično naselje. Celotno posestvo bo obsegalo 38 hektarjev, cilj investitorjev, londonskega podjetja Dolphin Capital Investors, pa je zgraditi zeleno, ne pregosto pozidano letovišče.

Turistično naselje na jugovzhodni strani Šolte bo med drugim obsegalo hotel s 120 sobami, center dobrega počutja ter 30 vil in 30 bungalovov. V drugi fazi gradnje načrtujejo marino s 120 privezi in dodatne turistične nastanitve. Edino, kar v načrtu manjka, je datum začetka gradnje, ta za zdaj še ni znan.


Four Seasons Resort, Hvar

Four Seasons Resort Hvar | Foto: Four Seasons Foto: Four Seasons

Mednarodna hotelska veriga Four Seasons je v Evropi prisotna s hoteli, letovišč pa do zdaj na stari celini še niso odpirali. To naj bi se kmalu spremenilo - konec letošnjega leta načrtujejo odprtje smučarskega letovišča v francoskih Alpah, leta 2019 pa naj bi svoja vrata odprlo tudi letovišče na otoku Hvar.

Letovišče načrtujejo v zalivu Brizenica blizu mesta Stari Grad, obsegalo pa naj bi tako hotel kot vile s po tremi in petimi spalnicami, bazenski kompleks s pokritim in odprtim delom ter celo z zasebnimi bazeni, pa restavracije, bare, trgovine in druge zabavne vsebine.


Utkino Spa & Lifestyle Resort, Murter

Ruski vlagatelj Aleksej Frolov je decembra 2014 od občine Tisno na otoku Murterju za štiri milijone evrov kupil 64 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče pri zalivu Jazina, kjer po pojasnilih načrtuje ekskluziven hotelski wellness kompleks.

Ta naj bi obsegal hotel s petimi zvezdicami za več kot 600 gostov, ob njem pa naj bi zgradili tudi 25 vil s skupno 150 ležišči. Frolov je decembra lani napovedal, da bodo gradbena dela začeli leta 2018, luksuzno letovišče pa naj bi odprli spomladi leta 2020.


Hotel Park - Maistra, Rovinj

Hotel Park, Rovinj | Foto: 3lhd.com Foto: 3lhd.com

Hotel Park v lasti rovinjskega hotelskega podjetja Maistra naj bi kmalu dobil novo podobo. Lanska sezona je bila za obstoječo zgradbo zadnja, ko so oktobra odšli še zadnji gostje. Hotel so že porušili in naredili prostor za popolnoma novo zgradbo.

Novi objekt bo imel 209 namestitvenih enot, šest barov in restavracij, bar in odprta kuhinja pa bosta tudi ob bazenih. Ob tem bo hotelski kompleks obsegal nakupovalno promenado s 13 trgovinami, garažno hišo in odprto parkirišče, polnilne postaje za električne avtomobile in celo posebno postajališče za limuzine.


Valamar Resort, Rabac

Valamar, Rabac | Foto: Valamar Riviera Foto: Valamar Riviera

Hotelsko podjetje Valamar Riviera z vrsto hotelov v Istri, Kvarnerju in Dubrovniku v Rabcu na vzhodni istrski obali gradi kar dve letovišči, ki naj bi ju odprli že v začetku letošnje sezone. To sta Family Life Bellevue Resort - kot pove že njegovo ime, je letovišče namenjeno predvsem družinam - in Valamar Girandella Resort. To letovišče je umeščeno ob najlepši tamkajšnji plaži in ponuja ločena koncepta - del bo namenjen izključno odraslim, drug del pa družinam.

Ob hotelih za goste, ki si želijo dodatnega udobja in luksuza, gradijo tudi vile z razkošnimi sobami in suitami z neskončnim bazenom, otroškim bazenom ter, kot obljubljajo, vrhunsko restavracijo.


Golf Park Dubrovnik

Golf Park Dubrovnik | Foto: golfparkdubrovnik.hr Foto: golfparkdubrovnik.hr

Med desetimi naštetimi projekti je igrišče za golf, ki ga načrtujejo na vzpetini Srđ na Dubrovnikom, trenutno na najbolj majavih temeljih, saj mu ostro nasprotujejo civilna iniciativa in okoljevarstveniki. Investitor, izraelski podjetnik Aaron Frenkel, za zdaj še naprej vztraja in napoveduje gradnjo prestižnega golf letovišča.

To naj bi v prvi fazi obsegalo igrišče za golf z devetimi luknjami, ki bi ga pozneje razširili na 18 lukenj, jahalno središče, manjši hotel z 90 sobami in 39 luksuznih vil, ki naj bi imele od 700 do 1.500 kvadratnih metrov. Vsaka od njih naj bi imela tudi zunanji in notranji bazen ter vinsko klet.


Hotel Belvedere, Dubrovnik

Hotel, ki je uničen in zapuščen vse od obstreljevanja Dubrovnika leta 1991, je v zadnjem času kar nekaj pozornosti požel, ker je bil snemalna lokacija za TV-uspešnico Igra prestolov. Zapuščeni hotel naj bi dobil povsem novo, luksuzno podobo. Od leta 2014 je njegov lastnik ruski milijarder Viktor Vekselberg, ki se je medtem v Dubrovniku preizkusil tudi v gostinskem poslu, lani pa so na natečaju za prenovo izbrali arhitekturni studio 3LHD.

Zagrebški arhitekti so si zamislili rešitev, ki obuja duh starih dubrovniških rezidenc v kombinaciji z najsodobnejšo tehnologijo. Novi Belvedere naj bi obsegal tako hotelske apartmaje kot rezidence in vile ter center dobrega počutja.


Hotel Sensatori, Plat

Hotel Sensatori, Plat | Foto: bexelconsulting.com Foto: bexelconsulting.com

Še en hotelski kompleks, ki je bil močno poškodovan v hrvaški osamosvojitveni vojni, so hoteli Plat v istoimenskem kraju v neposredni bližini Dubrovnika. Eden od hotelov sicer še vedno sprejema goste, celoten kompleks pa naj bi po koncu letošnje sezone začel dobivati novo, prestižnejšo podobo.

Na tem mestu naj bi do začetka sezone leta 2019 zraslo luksuzno letovišče, ki bi v hotelih s po štirimi in petimi zvezdicami skupno imelo okoli 550 namestitvenih enot, bazenski kompleks, iz katerega naj bi bilo mogoče do nekaterih sob kar priplavati, center dobrega počutja in gostinske lokale.


Hotel Hyatt Regency Maraska, Zadar

Na jadransko obalo spomladi leta 2019 prihaja še ena globalna hotelska veriga - Hyatt. Hotel, ki ga odpirajo pri Zadru, bo del najprestižnejše Hyattove zbirke, ki nosi ime Regency.

Kompleks, pod katerega se podpisuje arhitekt Boris Podrecca, bo obsegal hotel s 130 sobami in apartmaji ter wellness centrom, rezidenčni del s 115 stanovanji, ki bodo na prodaj, ter komercialni del z gostinsko ponudbo, trgovinami in vsebinami za otroke, ki bo odprt tudi za zunanje obiskovalce.


Hotel Westgate Marriott, Split

Ob hotelskih verigah Four Seasons in Hyatt je vstop na hrvaški trg napovedala tudi skupina Marriott. Ta bo svoj hotel odprla v eni od dveh stolpnic, ki tvorita kompleks Westgate, tako imenovana zahodna vrata mesta Split.

Stolpnica B, v kateri naj bi bil hotel, bo visoka več kot sto metrov in naj bi ob koncu gradnje, napovedanem za pomlad leta 2018, postala najvišja zgradba na Hrvaškem.

Ne spreglejte