SiolNET. Trendi Potovanja
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Benetke bodo prvič v zgodovini dostopne tudi na invalidskem vozičku

0,20

termometer

Benetke
Foto: Pixabay

Skozi Benetke nameravajo urediti pot, ki bo omogočala tudi dostop z invalidskimi vozički.

Medtem ko Benetke vsaj del svoje očarljivosti dolgujejo več kot 400 mostom in mostičkom, ki prečkajo tamkajšnje kanale, pa prav ti mostovi predstavljajo nepremagljivo oviro tistim, ki se lahko gibljejo le s pomočjo invalidskega vozička.

To pa naj bi se v prihodnje spremenilo, po poročanju CNN so namreč mestne oblasti sprejele odločitev o ureditvi poti, prilagojene invalidskim vozičkom, ki bo glavno vstopno točko v mesto (pri železniški postaji) povezovala s Trgom svetega Marka. Projekt, vreden okoli 900 tisoč evrov, naj bi bil realiziran v nekaj mesecih.

Benetke Foto: Pixabay

Glavni del ureditve poti bo postavitev klančin na več mostovih, rešitev, ki so jo ponekod v Benetkah že uvedli, ob tem pa želijo s posebnimi oznakami lažje gibanje omogočiti tudi slepim in slabovidnim ter vsem preostalim, ki so na kakršen koli način ovirani pri premikanju.

"Radi bi uredili vsaj eno pot po Benetkah, ki jo bodo lahko uporabljali prav vsi," je za CNN dejala predstavnica mestnih oblasti Francesca Zaccarioto in dodala, da so tovrstni posegi v Benetkah še posebej težavni, saj morajo upoštevati vrsto strogih pravil glede varovanja kulturne dediščine. Po drugi strani pa, je dodala, želijo postati zgled, kako mesto urediti tako, da je dostopno vsem.

Oglejte si še:

violina Trendi Po beneških kanalih bo plula velikanska violina #video lebdeči čoln Trendi Lahko Benetke rešijo lebdeči čolni? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin