Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
11.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Tripsta potovanje potovalna agencija

Četrtek, 2. 6. 2016, 11.18

6 let, 7 mesecev

Tripsta – največja spletna potovalna agencija v Jugovzhodni Evropi

14 odstotkov več rezervacij – 7.801 letalska karta v enem dnevu – 389 letalskih kart v eni uri – najnižji mednarodni stroški, 164 evrov

Oglasno sporočilo

Tripsta, spletna potovalna agencija (SPA), je danes znana kot ena izmed največjih SPA v jugovzhodni Evropi in kot največje e-podjetje v Grčiji z dnevno prodajo v razponu med 1,5 in 1,8 milijona evrov. Najbolj se osredotočajo na to, da potnikom po vsem svetu zagotovijo vrhunsko izkušnjo in pri tem ne popuščajo pri odličnosti. Potrdimo lahko, da je bilo leto 2015 za tripsto zelo uspešno. Kljub številnim izzivom na trgu in zelo močni konkurenci jim je leto uspelo skleniti z dobičkom in pozitivno rastjo.

Del ekipe Tripsta | Foto: Tripsta Del ekipe Tripsta Foto: Tripsta Največji delež prihodkov družbe predstavlja prodaja letalskih kart. Od leta 2014 je zrasla za 11,95 odstotka in je bila ocenjena na 509.232.072 evrov, za 5.367.039 evrov so prodali kart za trajekte. To je prineslo 12,22-% povečanje celotne prodaje glede na leto 2014. V letu 2015 so imeli tudi 14 % več rezervacij kot v letu 2014.

Naj omenimo le nekatera dejstva. 30. septembra 2015 so po vsem svetu prodali 7.801 letalsko karto v enem dnevu. Samo dva meseca pozneje, na prvi dan decembra, so zabeležili največje število rezervacij letalskih kart v enem letu, 5.452. Pohvalijo se lahko tudi s 389 prodanimi letalskimi kartami v eni uri in okoli 260 rezervacijami v eni uri. Dodatne storitve, ki so v letu 2015 doživele največjo rast, so bile najem avtomobilov (za 216 %), hoteli (za 64 %), SMS-obveščanje
(za 30 %) in zavarovanje (za 11 %).

Da bo tripsta v letu 2016 in v prihodnje še dodatno zrasla, priznava tudi njihov direktor Philipp Brinkmann, ki pravi: "Ob koncu leta 2015 smo beležili številne dosežke, z našim nemškim združenjem IATA smo pripravili prenovljen potek rezervacije letalskih kart (airtickets®), gre za dinamičen sistem rezervacije (Dynamic Booking System). Prav tako pa smo tudi 'meta rezultate' obogatili z LCCvsebinami. Prizadevamo si postati multimodalna SPA, povečati želimo našo osnovno ponudbo in jo obogatiti s širokim izborom potovalnih možnosti, prilagojenih vse večjemu povpraševanju potnikov. Izboljšanje naše podatkovno usmerjene kulture nam bo omogočilo, da bomo vodilni v transportni industriji, glede na potovalne trende in izboljšanje kakovosti našega bivanja."

Velikokrat se vprašamo, kakšen je povprečen svetovljanski popotnik. tripsta beleži, da 59 % rezervacij opravijo moški, 41 % pa ženske. Večina rezervacij se opravi v novembru, manj pa v avgustu; najbolj priljubljeno obdobje za potovanje je v decembru, manj priljubljeno pa v februarju. Najnižji mednarodni strošek, ki je bil zabeležen v letu 2015, je bilo potovanje od Aten do Larnake, v vrednosti 164 evrov.

Philipp Brinkmann, direktor | Foto: Tripsta Philipp Brinkmann, direktor Foto: Tripsta Rast zaposlenosti v tripsta

V letu 2015 je tripsta povečala število zaposlenih za 51 %, tako da je zdaj zaposlenih 262 oseb. 54 % je žensk, 46 % pa moških, 24 različnih narodnosti. Čeprav so te številke visoke, je celotna tripsta ekipa zelo mlada. Njihova povprečna starost je 32 let, kar pomeni, da so polni energije in novih ambicij.

V tripsti se povsem zavedajo, da je vlaganje v ljudi najboljša naložba, zato so samo v letu 2015 organizirali več kot 9.000 ur različnih izobraževanj za svoje zaposlene. Kot zdravstveno odgovorno podjetje so vložili veliko svoje energije v izboljšanje zdravja zaposlenih. Skrbijo za redne obroke in dobavo sadja – v preteklem letu so zaužili več kot 9,6 tone pomaranč; s skupinskim fitnesom pa lahko vsak dan dobijo obseg vadbe, ki ga potrebujejo. Celotno Letno poročilo za 2015 lahko najdete tukaj: www.tripsta.si.

O TRIPSTI
Leta 2005 sta dva nadobudna podjetnika v Atenah v Grčiji ustanovila startup podjetje, ki sta ga prvotno poimenovala Travelplanet24. Danes je naša spletna potovalna agencija, tripsta, eno največjih in najbolj priznanih vodilnih podjetij v industriji. Našim zaupanja vrednim blagovnim znamkam (Trusted Brands): tripsta, airtickets in travelplanet24, zaupa več kot milijon zvestih potnikov, ki potujejo po 45 svetovnih trgih, na katerih trenutno delujemo. Marca 2015 smo se bistveno povečali z združitvijo z airtickets®, podjetje tako širi svojo ponudbo storitev in geografsko pokritost.

S podružnicami v Atenah, Bukarešti in Istanbulu naša predana ekipa 263 strastnih potovalnih genijev zagotovi, da svoj cilj dosežete po zagotovljeni nizki ceni in z vso podporo. Naš sistem za rezervacije obdela več kot dva milijona zahtevkov za potovanja na minuto, s tem pa poskrbi, da vam ponudimo najboljšo možno kombinacijo opcij in cen za vaša potovanja z letalom, vlakom, trajektom ali avtom. Dnevno zberemo več kot 100 gigabajtov (to je enaka vrednost kot približno 50.000 pesmi) podatkov za rezervacije. Te podatke porabljamo, da bi bilo vaše iskanje nemoteno in intuitivno na vsaki napravi. Če k temu dodamo še naše svetovne večjezične potniške storitve, potem smo povsem prepričani, da boste z vašo naslednjo rezervacijo več kot zadovoljni!

 

Ne spreglejte