Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2019,
7.55

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča AVE

Natisni članek

recept piščanec Ave advertorial

Četrtek, 14. 11. 2019, 7.55

2 meseca, 2 tedna

Hrustljavi prigrizki za vsako priložnost #video

Vsebino omogoča AVE

Kolikokrat ste se srečali z dilemo, kaj postreči gostom, ki pridejo na obisk? Namesto klasičnega narezka s francosko solato in belim kruhom predlagamo prigrizke, ki bodo vaši zabavi dodali kanček kulinarične iskrivosti. Ste že kdaj slišali za piščančje lizike?

Sestavine:

Piščančja krila
Črne in zelene olive
Med
Sol
Sušeni paradižniki
Polnozrnata ali francoska štručka
Rožmarin

Priprava:

Sušene paradižnike in nekaj oliv sesekljamo in pomešamo. Krila prelomimo na polovici in meso potegnemo na spodnji del kosti, tako da dobimo obliko lizike. V ponvi ogrejemo olje, dodamo piščančje lizike in čez nekaj časa cele olive ter nekaj rožmarina. Med nekoliko ogrejemo in ga pomešamo z vodo. S tem med peko pomažemo lizike. Opečemo do konca. Kruh narežemo na majhne koščke, dodamo nasekljane olive in sušeni paradižnik. Postavimo na krožnik, na katerega dodamo še lizike in opečene olive.

Piščančje perutničke so vedno dobra izbira za tapase. | Foto: Piščančje perutničke so vedno dobra izbira za tapase.

Tapasi za vse okuse

Tapasi so mini prigrizki po špansko. Z njimi potešimo majhno lakoto, predvsem pa predstavljajo odlično popestritev raznovrstnih zabav. Postrežete jih lahko na pladnjih ali ličnih krožnikih. Najboljše pri tem pa je, da jih pojeste z enim ali dvema grižljajema – pribor torej odpade!

Pri sestavljanju svojih domačih tapasov si lahko daste duška, predvsem pa se pri pripravi lahko popolnoma prilagodite željam svojih gostov – mesni, zelenjavni, morski, pekoči, sladki … Možnosti je res ogromno.

Ena najbolj priljubljenih izbir domačih tapasov je nedvomno piščančje meso. V videoreceptu smo vam pripravili idejo za tapase iz piščančjih kril, lahko pa uporabite katerikoli kos piščanca.

Kralj med tapasi so taquitosi, zato predstavljajo obvezen del tapas ponudbe vaše pogostitve. Priprava je povsem enostavna.


taquitosi | Foto: Sestavine:

500 g piščančjih prsi
8 tortilj
Paprika v prahu
Sol
Poper
Olje

Priprava:

Piščančje prsi solite in začinite ter narežete na trakce. Tortilje narežete na četrtine, tako da dobite lepe trikotnike. V vsako tortiljo zvijete en piščančji trakec, tako da ga postavite na širši del trikotnika in zavijete. Na sredino vašega zvitka vbodete zobotrebec.

Svoje taquitose cvrete v vročem olju približno štiri minute, da dobijo lepo zlato barvo.

Postrežemo jih skupaj z različnimi omakami in svežimi solatami.

Da bo vaša jed še bolj okusna: izberite prekmurskega piščanca

Tako pri pripravi posebnih prigrizkov, svečanih večerij kot pri vsakodnevni kuhi je zelo pomembno, da malo več pozornosti namenimo tudi skrbni izbiri sestavin. To pomeni, da preverimo ključne podatke na embalaži živil, preverimo sestavine, poreklo in ali ima izdelek kakšen verificiran certifikat.

Pomembno je, kaj jemo in s kakšnimi izdelki bogatimo našo vsakodnevno prehrano. Ko kupujete piščančje meso, ni dileme: prekmurski piščanec AVE je prava izbira, saj je edini piščanec v Sloveniji, ki se hrani z lokalno pridelano krmo brez GSO. Zakaj je to pomembno? Prav zaradi odlične krme se lahko pohvali s polnim okusom in neverjetno sočnostjo. Kakovostna krma pozitivno vpliva na rast in razvoj piščanca, zato je uživanje takega mesa bolj prijetno. Neustrezna krma slabše kakovosti lahko piščancu doda neprijetne okuse.

AVE | Foto:

Piščanec Ave v nobenem trenutku ne pride v stik z gensko spremenjeno sojo ali zrnom – niti med prevozom niti med skladiščenjem.

Certifikat Brez GSO podeljuje neodvisen Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru.

Ne spreglejte