SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdaj je tudi dokazano: moški večkrat pomislijo na seks kot ženske

2

termometer

 | Foto:
Kaj se plete v moških glavah? Predvsem seks, hrana in spanje.

Najnovejše raziskave sicer zavračajo mit o tem, da naj bi moški na seks pomislili vsakih sedem sekund, vendar vseeno potrjujejo, da o njem razmišljajo večkrat kot ženske.

Moški v resnici na seks pomislijo vsakih 28 minut, kar je skupno približno 34-krat na dan, to je dvakrat pogosteje kot ženske, ki se na seks spomnijo vsakih 51 minut.

Najnovejša dognanja so rezultat raziskave skupine psihologov z univerze v Ohiu, v njej pa so študenti, stari od 18 do 25 let, morali en teden beležiti, kolikokrat na dan razmišljajo o seksu, hrani in spanju.

Moške misli obsedata tudi hrana in spanje. Medtem ko ženske na hrano pomislijo vsakih 62 minut in na spanje vsakih 72 minut, imajo moški s tema dvema opraviloma vsaj miselno veliko več dela. Moški namreč v povprečju na hrano pomislijo vsakih 38 minut, na spanje pa celo vsakih 33 minut.

Raziskava tako razkriva, da so moški z mislimi bolj osredotočeni na svoje telesne potrebe kot ženske, seveda če ne upoštevamo pritiskov družbe, ki ženskam še vedno ne "dovoljuje" tako odprtega razmišljanja o spolnih odnosih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin