SiolNET. Trendi Odnosi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Strokovnjakinja za protokol o vrhu EU na Brdu: Predstavili smo se v dobri luči #video

10

termometer

Vrh EU–Zahodni Balkan, ki smo ga ta teden gostili na Brdu pri Kranju, je bil tudi velik protokolarni zalogaj.

Kako so se na srečanju voditeljev članic EU odrezali slovenski gostitelji, v kakšni luči smo se pokazali in ali se je pripetil kakšen spodrsljaj, sta v oddaji Jutro na Planetu komentirala strokovnjakinja za protokol Bojana Košnik in strokovnjak za telesno govorico Edvard Kadič.

"To je bil velik protokolarni zalogaj, poleg tega pa so imeli kolegi še dodatne preglavice z dežjem. Ta je zaradi plaščev in dežnikov nočna mora vseh nas, ki delamo v protokolu," je o okoliščinah, v katerih je potekal vrh EU, komentirala Bojana Košnik, "svoje prispeva tudi koronavirus, recimo glede zaščitnih mask, kdaj jih nositi in kdaj ne, kam jih odložiti …"

"Če lahko sodim po posnetkih z dogodka, lahko rečem le – iskrene čestitke. Mislim, da so se držali vseh pravil in da smo se predstavili v dobri luči," je dejala.

brdo thumb Trendi Kaj so evropskim voditeljem postregli na Brdu

Prijateljsko vzdušje

"Takoj lahko opazimo, da je šlo pri večini teh srečanj za nekakšen prijateljski odnos," pa je druženje evropskih voditeljev komentiral Edvard Kadič, "zanimiv je bil prihod Emmanuela Macrona do Janeza Janše, kjer se je videlo pristna čustva, pristno veselje in dobronamernost. Nasploh je gibanje na tiskovnih konferencah in v zakulisju kazalo na iskreno pozitivna občutja."

Kdo je bil po Kadičevem mnenju "alfa samec" srečanja? Preverite v spodnjem posnetku:

Ob zasedanju voditeljev EU na Brdu, ki ga je gostil Janša, je njegova žena Urška Bačovnik Janša vodila damski program. S partnericami udeležencev vrha EU so obiskale Narodno galerijo v Ljubljani, blejski otok in grad ter si ogledale grajsko tiskarno.

Oglejte si še:

Brdo Novice Brdo pri Kranju gosti evropski vrh. Poglejte, kdo vse je prišel. #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin