Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
7.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

otroci

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 7.02

7 let, 12 mesecev

Sedem predlogov, kaj početi, ko smo z otroki doma ves dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Včasih preprosto zmanjka idej, kaj početi z otroki, ko so doma ves dan, ne da bi samo gledali risanke, grizljali čips in igrali računalniške igrice. Mi imamo sedem čisto drugačnih predlogov.

Magični kozarec Vzemite steklen kozarec, vazo ali pa škatlo, potem pa naj otrok napiše, kaj bi rad počel (doma), starši naj majhnim otrokom seveda pomagajo pri pisanju. Kozarec se hitro napolni z idejami: nekdo bi se rad igral vroče – hladno, drugi pantomimo, tretji iskanje skritega zaklada, postavljanje šotora pod kuhinjsko mizo ... Ko je kozarec poln, iz njega izžrebajte listek za listkom in zabava se lahko začne.

Ples v maskah Zakaj bi čakali na pust, če ga lahko imate, kadar se vam zahoče? Poiščite ali ustvarite z otroki kostume, bodite gusar, princeska ali čebelica, poslikajte si obraz in uporabite vso svojo domišljijo. Ko ste vsi pripravljeni, naj zaigra glasba in naj se začne ples v maskah za staro in mlado. In ne pozabite nagraditi najboljše maske!

Odbojka z balonom Če imate vsaj malo prostora, napnite vrv med dvema stenama, ki bo mreža, napihnite balon in z otroki zaigrajte odbojko. Seveda se lahko z balonom igrate tudi brez vrvi in tekmujete v tem, da se balon ne dotakne tal ali da ga lahko vsak odbije samo enkrat ... Kdor ima veliko kuhinjsko mizo in dovolj prostora v kuhinji, lahko z otroki igra namizni tenis.

Večne družabne igre Človek ne jezi se, igre s kartami, sestavljanje sestavljank, legokocke, karaoke, monopoli, twister in še številne druge so vedno dobrodošle, ko preživljamo čas z otroki. Tudi računalniške igrice so dovoljene, če niso samo za enega.

Ustvarjalnost Kuhanje, pri katerem lahko pomagajo tudi otroci, risanje in slikanje, ustvarjanje z glino, nizanje ogrlic, peka piškotov, modeliranje, oblikovanje glasbil iz plastičnih krožnikov, kozarcev, škatel za prašek so vedno dobrodošel izhod iz dolgočasja in slabe volje. Poleg tega lahko kosilo spremenite v piknik – v dnevni sobi na tla pogrnite odejo, prinesite krožnike, pribor in kozarce, sedite na blazine po tleh in uživajte v hrani in družbi.

Skrivalnice Če imate v stanovanju dovolj prostora in vas ne moti, da se otroci skrivajo po omarah, poleg tega pa se jim radi pridružite, je to lahko zelo zabavno početje, saj otroci obožujejo, ko se mami in oči igrata z njimi.

Pospravljanje Ni najbolj priljubljena aktivnost, vseeno pa je koristna. Otroci naj pospravijo svojo sobo, uredijo omaro s čevlji ali pobrišejo prah, starši pa lahko medtem preberejo časopis, malce klikajo po internetu in nadzirajo, da je vse tako, kot mora biti.

Ne spreglejte