Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ljubezen ljubezen seks partnerstvo

Petek, 25. 1. 2013, 14.25

8 let

Prekinite z iskanjem: filmska romantična ljubezen ne obstaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iskanje idealnega parterja in ljubezenske zgodbe po vzoru najboljših filmskih scenarijev je čista fikcija. Zato prenehajte sanjariti in se sprijaznite z resnico.

Pisci najboljših romanov že od nekdaj sanjajo in fantazirajo o romantični ljubezni, scenaristi to zelo dobro prenašajo na filmski trak, skladatelji pa svoje hrepenenje po popolni strasti komponirajo z notami.

Ljubezenske zgodbe nas dopolnjujejo in navdihujejo naše življenje. Na žalost pa se vse prevečkrat znajdemo v namišljenem svetu, ki ga opazujemo v filmih in o njem beremo v številnih ljubezenskih romanih.

Zato smo prevečkrat razočarani in se zapletemo v brezglavo iskanje neke čustvene popolnosti, ki v resnici sploh ne obstaja. Romantične ljubezni, kot jo pišejo scenariji največjih filmov, niso resnične, vendar v tolažbo vsem nepoboljšljivim romantikom zaupamo, da vendarle obstajajo vsaj nekakšni približki takšne popolnosti. Treba je samo spregledati, da je pač resnično življenje drugačno od fikcije.

Sorodne duše Ne morete samo čakati, da se bo vaša sorodna duša kar pojavila. Je že prav, da včasih pustite usodi, da naredi svoje, vendar je treba tudi odpreti in napeti oči – verjetno boste tako celo ugotovili, da imate svojega "zemeljskega" idealnega parterja pred nosom in da ste bili do zdaj preveč zaslepljeni s svojim sanjarjenjem, da bi ga opazili.

Nihče ni popoln Seveda ne, saj tudi vi niste. Sprejmite človeka takšnega, kot je. Sprejmite predvsem njegove atribute in se zavedajte, da smo resnični ljudje opremljeni tako s pozitivnimi kot tudi z negativnimi lastnostmi. Čeprav imate že od najstniških let točno predstavo o tem, kakšen bi moral biti vaš "mister popolnež", je verjetno prišel čas, da nekoliko popustite in se ozrete okrog sebe. Mogoče vas za vogalom čaka celo "mister čudoviti".

Ne zadovoljite se z vsakim Spoznanje, da je popolni partner del fikcije, še ne pomeni, da se morate zadovoljiti z zelo slabimi različicami vašega princa na belem konju. Vedno morate biti prepričani v svoja čustva, saj je ljubezen tek na dolge proge, ki zahteva veliko potrpežljivosti in prilagajanja, pa tudi veliko zaupanja, predaje in medsebojnega spoštovanja. Poiščite nekoga, ki bo vsega tega vreden.

Ne spreglejte