Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
0.25

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

morje počitnice digitalna televizija advertorial

Petek, 12. 6. 2015, 0.25

2 meseca, 1 teden

Poletna televizijska drama s srečnim koncem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vsako leto, preden se odpravimo na daljše počitnice, nas je strah pakiranja. Vedno je vsega preveč, na primer oblačil, in vedno nekaj manjka - najljubša televizijska oddaja oziroma športni program.

Počitnice so čarobna beseda vsako poletje in obveznost, ki se ji vsi zelo radi predajamo. Ta obveznost pa ima eno slabo plat – pakiranje, ki včasih spominja na manjšo selitev. Še posebej, ko nas na obali ali ob jezeru že težko pričakuje naša mala počitniška hišica, apartma ali pa prikolica, ki je samevala dolge zimske mesece.

In pakiranje je bilo vedno žgoča tematika tudi v družini, ki jo spremljamo na dolge poletne počitnice na jadransko obalo. Prikolica že stoji na svojem mestu, morski sosedje pa družino že pričakujejo s slastno poletno pogostitvijo.

Kako prepričati očeta?

Doma pa se je še pred dejanskim začetkom dopusta začela prava drama. Lahko bi jo poimenovali tudi televizijska drama brez televizije. Očetu je prekipelo. Nikakor se ne more odpraviti v poletno rezidenco. Še enega poletnega dopusta brez televizije ne bo prenesel.

Ostal bo doma, v svojem kraljestvu, ob siju televizijskega zaslona, do sitega se bo nagledal vseh tekem.

Čeprav je priznal, da bo pogrešal šumenje valov in vonj borovcev ter poletno druščino, se zdi neomajen. Sin je mami celo zaupal, da se mu zdi z leti vedno bolj trmast in ji obljubil, da ga bo poskusil prepričati. Vsakoletna selitev v južne kraje je navsezadnje izjemno koristna za njegovo zdravje.

Seveda je sledila očetova vsakoletna izjava: "Dolgi in vroči meseci na morju bi bili veliko bolj zdravilni, če bi lahko med počitnicami gledal televizijo s svojega ležalnika, ne pa da moram vsako pomembno tekmo gledati v lokalnem bifeju."

Nobeno sredozemsko podnebje ne pomaga, če si ne privoščimo vsaj nečesa za dušo.

Idealno darilo za očeta? Topel sij TV-zaslona.

S to mislijo v glavi se je sin odločil, da bo poiskal idealno darilo za očeta, ki poleti praznuje rojstni dan. Nekaj za dušo. Novejša in lažja ribiška palica? Ne, še vedno ni odprl lanske. Nov ležalnik z masažno blazino? Ne, ker ga potem še ves dan ščemi v hrbtu. Teniški lopar? "Ne verjamem, da bo to vzel kot darilo za dušo," si misli sin in ugotovi, da je vse, kar bi res potreboval, samo preprosta, navadna televizija. No, mogoče takšna s satelitskim krožnikom.

Na srečo je odkril idealno ponudbo zanj, pa tudi z mamo se mu bosta z veseljem pridružila pred televizijskim sprejemnikom.

Zakupil je štirimesečno naročnino za paket Total TV morje, ki je primeren predvsem za tiste, ki imajo apartma ali prikolico ob morju in tam preživijo veliko časa. Boljšega darila si oče ni mogel želeti. S paketom Total TV morje ne bo zamudil nobene tekme, serije in drugih oddaj.

Tokrat se je nemogoča enačba v zvezi s počitnicami dobro izšla. Na morje bo šla tudi televizija. Si predstavljate ta užitek ob poletnih večerih?

Kaj bodo letošnji poletni športni odri ponujali počitniškim gledalcem:

- prve evropske igre v Bakuju, ki bodo potekale do 28. 6., - velika nagrada formule 1 v Veliki Britaniji (5.7.) - atletsko svetovno prvenstvo na olimpijskem štadionu Ptičje gnezdo v Pekingu (22.–30. 8.), - svetovnem prvenstvu v vodnih športih v Kazanu v Rusiji (24. 7.–9. 8.), - svetovno prvenstvo v veslanju v Aiguebelettu v Franciji (30. 8.–6. 9.), - svetovno prvenstvo v judu v Astani v Kazahstanu (24.–30. 8.).

Ne spreglejte