Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
11.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zavarovanje šport otroci nega advertorial mali junaki

Sreda, 2. 9. 2015, 11.02

2 meseca, 1 teden

Otroci so najbolj izpostavljeni usodnim poškodbam: zavarujte jih!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šola se je začela in z njo tudi novo medvrstniško druženje, tekanje po igriščih in preizkušanje novih športnih izzivov. Aktivni otrok ima več možnosti, da se poškoduje. Ste poskrbeli za varnost?

Ko razmišljamo o otrokovi varnosti, moramo tudi predvideti, kaj vse gre lahko narobe, in mu tako omogočiti varnejše okolje – tako doma kot v šoli. Varnostni ukrepi lahko pomembno zmanjšajo tveganja za poškodbe, kljub temu pa je treba pomisliti tudi na najhujše in si olajšati zdravljenje v primeru nesreče ...

Ključnega pomena je ozaveščanje

Eden pomembnejših ukrepov, ki bi ga morali upoštevati vsi starši, je ozaveščanje otrok o varnem ravnanju in učenje tega. Pri tem ne smete pozabiti zlatega pravila: starši ste svojim otrokom za vzor, zato se ravnajte po pravilih, ki jih skušate vpeljati v njegovo vzgojo.

Prometna varnost

Otrok se lahko kot pešec samostojno vključuje v promet že od drugega razreda osnovne šole. Pomembno je, da mu do prvih samostojnih korakov pomagamo in sproti preverjamo njegovo znanje.

Varnost pri športu

Poškodbe so del športa, vendar lahko tudi sami poskrbimo za manjše tveganje – s pravo opremo, skrbno načrtovanimi treningi in disciplino.

Otrok mora vedeti, kje so največje pasti v njegovem športu in kakšni so lahko preventivni ukrepi. Možnost za poškodbe pri športu lahko zmanjšamo z ustreznimi vajami za raztezanje in ogrevanje pred vadbo. Pomemben dejavnik sta tudi počitek in dobra prehrana.

Veliko pa je odvisno tudi od intenzivnosti treningov in ne nazadnje tudi od primernosti otrokove dejavnosti. Otrok naj izbere takšno, ki je prilagojena njegovim telesnim sposobnostim in ga hkrati tudi motivira. Ne vsiljujte mu športa, ki mu ne ustreza.

Vseh poškodb se ne da preprečiti, zato otroka zavarujte

Vseh nesreč ne morete predvideti, ravno zato je pomembno, da otroka zavarujete. Z izplačilom v primeru nezgode, ki vam ga omogoča zavarovalnica, boste ublažili posledice nesreč, ki so lahko veliko večje, kot si predstavljate.

Kako izbrati pravo zavarovanje?

Ko boste izbirali primerno zavarovanje za svojega otroka, imejte v mislih predvsem najhujše posledice nezgod, torej invalidnost.

Ravno najhujše posledice najbolj spremenijo življenje celotne družine in posledično tudi najbolj drastično zarežejo v družinski proračun. Dolgotrajno zdravljenje, rehabilitacija, redna zdravstvena oskrba na domu – to so samo nekateri stroški, ki postanejo del novega vsakdana.

Izberite paket po svoji meri

Pri zavarovalnici Adriatic Slovenica ponujajo pet različnih zavarovalnih paketov, kjer lahko za večjo varnost poskrbite od 5,97 evra na leto. Starši, ki želite otroku pomagati do hitrejšega zdravljenja tudi s homeopatskimi zdravili, lahko ob sklenitvi večletnega nezgodnega zavarovanja do 31. 10. 2015 sklenete tudi zavarovanje homeopatskih zdravil, in sicer za samo 1,93 EUR na leto. Za več informacij preverite TUKAJ.

Ne spreglejte