SiolNET. Trendi Odnosi
0,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oprah Winfrey: Ne poznam nikogar, ki bi bil srečnejši od mene

0,77

termometer

 | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Legendarna televizijska voditeljica krasi avgustovsko številko britanske izdaje revije Vogue. Zanjo je spregovorila o marsičem: o rasi feminizmu, kraljevi poroki princa Harryja in Meghan Markle, pa tudi o svojem življenju.

Oprah Trendi Tako se je Oprah odzvala na Trumpovo provokacijo

Oprah Winfrey ni samo nekdanja TV-voditeljica, temveč tudi igralka, producentka in filantropinja, katere premoženje ocenjujejo na približno tri milijarde ameriških dolarjev (približno 2,5 milijarde evrov). A kljub vsem zadolžitvam se zna še kako dobro odklopiti. Pri tem ji pomaga njeno 17 hektarjev veliko posestvo, imenovano The Promised Land (Obljubljena dežela, op. p.), s pogledom na ocean in gore, kjer meditira, si polni baterije in neznansko uživa.

O tem je spregovorila za avgustovski Vogue, za katerega je razkrila, da najbolj uživa v tem, da ne počne popolnoma nič.

Ne poznam nikogar, ki bi bil srečnejši od mene. Ne poznam nikogar, ki bi imel ali je imel boljše življenje. Ko gledam druge ljudi, si mislim, da so videti srečni. A ne tako srečni, kot sem jaz.

Oprah Winfrey | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Več tednov lahko preživi brez televizije

In čeprav je bila kar četrt stoletja (med letoma 1986 in 2011) voditeljica najbolj priljubljene TV-oddaje The Oprah Winfrey Show, danes neznansko uživa, ko je njen mali zaslon preprosto ugasnjen, saj ji narava na njenem posestvu daje veliko več. "Televizije včasih ne prižgem več tednov. Nekoč je nisem gledala celo poletje. Najbolj uživam v brezdelju," je razložila in dodala: "Živim na zelo lepem kraju, ki sem si ga ustvarila."

Pri tem ni mogla mimo primerjave z Dorothy iz Čarovnika iz Oza, ki je v filmu iz leta 1939 dejala: "Ugotovila sem, da mi ni treba iti dlje kot do svojega dvorišča." Oprah se s tem, ko stoji na lastnem dvorišču, povsem poistoveti: "Vsakič se spomnim na to."

"Večina ljudi sploh ne ve, kaj jih osrečuje. Jaz pa lahko samo sedim na svoji verandi, kjer začnem brati knjigo, a ugotovim, da mi ni treba brati. Lahko samo sedim in srkam vase. In samo sem."

Oprah Winfrey Trendi Oprah razkrila, kaj si misli o kandidaturi za predsednico ZDA

Da je prišla do te točke, je morala prestati veliko. Poleg revščine še vrsto zlorab v otroštvu. Zlorabili so jo njen bratranec, stric in družinski prijatelj, vse skupaj pa se je začelo, ko je bila stara komaj devet let.

Pri 14 je rodila sina, ki je kasneje umrl zaradi prezgodnjega poroda. Po tem ni imela več otrok, a predvsem zato, ker si jih ni želela, je razkrila pred leti. Nekoč je razložila, da nikoli ni imela materinskega čuta in da ne bi bila dobra mama. "Nimam tega potrpljenja. Imam ga za kužke, a še pri njih me hitro mine."

Oprah Winfrey Trendi Oprah na kraljevi poroki skoraj zagrešila hudo modno napako

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin