Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
17.29

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Oprah Winfrey

Četrtek, 25. 1. 2018, 17.29

6 let, 3 mesece

Oprah razkrila, kaj si misli o kandidaturi za predsednico ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Oprah Winfrey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey je danes zavrnila ugibanja o kandidaturi za predsednico ZDA leta 2020. Kot je pojasnila v intervjuju za ameriško revijo InStyle, to ni v njeni naravi.

"Zadnjič sem se srečala z nekom, ki je dejal, da mi bo pomagal pri kampanji. To ni zame," je Oprah dejala v intervjuju. Po njenem odmevnem govoru na podelitvi zlatih globusov v začetku januarja so mediji in drugi začeli namigovati, da bo Winfreyjeva morda predsedniška kandidatka demokratov leta 2020.

"Nimam DNK za to"

V intervjuju pa je zdaj pojasnila, kako je sama doživela domneve o njeni kandidaturi. Med drugim je nedavno videla skodelico z napisom Oprah 2020. "Vse, kar potrebuješ, je skodelica, nekaj gradiva za kampanjo in majico," je dejala o domnevni kandidaturi "Vedno sem se počutila prepričano in samozavestno, da sem vedela, kaj lahko storim in česa ne. In tako to ni nekaj, kar bi me zanimalo. Nimam DNK za to," je dodala.

Trump ima rad Oprah

Ameriški predsednik Donald Trump je sicer že, ko so se pojavile govorice, podvomil o njeni kandidaturi. "Rad imam Oprah. Ne verjamem, da bo kandidirala," je takrat dejal novinarjem.

Donald Trump | Foto: Reuters Foto: Reuters

Winfreyjeva je navdušila zbrane s svojim govorom 7. januarja ob prejemu nagrade za življenjsko delo. Govorila je o svoji revni mladosti, navdušenju ob spremljanju podelitve oskarjev leta 1964, ko je nagrado za glavno moško vlogo dobil temnopolti Sidney Poitier.

Slavna voditeljica je odraščala z revno mamo, skozi življenje pa je zgradila imenitno kariero in si nabrala oboževalce ne le v ZDA, ampak tudi po svetu.

Winfreyjeva je govor, ki je na moč spominjal na postavljanje temeljev politične kampanje, začinila z izrazom prepričanja, da se je čas moških, ki zlorabljajo ženske, iztekel in da bodo s pomočjo žensk in moških napočili časi, ko nobeni več ne bo treba povedati, da se je zloraba zgodila tudi njej.

Ne spreglejte