Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 11. 2014,
21.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kariera delo služba pisarna napake

Nedelja, 30. 11. 2014, 21.11

8 let

Napake dela v pisarni: predolga e-pošta in preskakovanje odmorov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se nam včasih zdi, da smo s preskakovanjem odmorov in opravljanjem več stvari hkrati boljši delavci, pa ni vedno tako. Poglejmo nekaj napak, ki jih počnemo med delom v pisarni.

Pisanje (pre)dolge e-pošte

Branje dolgih elektronskih sporočil, po možnosti takšnih, ki nimajo niti enega odstavka, je utrujajoče. Če želite, da vaš naslovnik sporočilo prebere do konca, se svoje misli naučite strniti v čim krajše in jedrnate stavke, kjer povzamete le bistveno. Detajle lahko z naslovnikom predelate v živo, s čimer boste verjetno tudi več dosegli.

Preveč opravil hkrati

Čeprav se nekateri radi pohvalijo z zmožnostjo opravljanja več stvari hkrati, tako imenovanim "multitaskanjem", pa to ni vedno najboljši način doseganja dobrih rezultatov. Podatki raziskave, objavljene v ameriškem časopisu Psychology Today, kažejo, da ljudje, ki delajo več stvari hkrati, dela ne opravijo vedno tako dobro kot tisti, ki se stvari lotijo drugo za drugo. Čeprav je na prvi pogled videti, kot da so sposobnejši in imajo pod nadzorom več stvari hkrati, se namreč lahko hitro zgodi, da jim kakšna stvar "uide" in delo zato ni opravljeno enako kakovostno, kot če bi se mu posvetili individualno in v celoti.

Nesodelovanje v razpravah

Nesodelovanje v razpravah med sestanki in strah pred tem, kaj bodo o vaših idejah in mnenju menili preostali, vam ne bosta prinesla nič dobrega. Seveda to ne pomeni, da se oglasite, tudi kadar nimate nič pametnega povedati. Začnite z majhnimi koraki, na primer s podpiranjem idej kolegov, ki se vam zdijo dobre, nadaljujte pa s predstavljanjem lastnih.

Preskakovanje odmorov

Čeprav se nam včasih zdi, da bomo s preskakovanjem odmora za malico dali vtis zagrizenega delavca, ki čas zase raje posveti delu, si s tem pogosto naredimo medvedjo uslugo. Vzemite si nekaj minut za malico, ki je ne pojejte kar za računalnikom. Pretegnite se in osvežite možgane, sicer bo vaša produktivnost padla, kar pa bo imelo ravno nasproten učinek od tega, kar želite doseči.

Prevelika občutljivost

Kadar vam ne gre vse po načrtih, ne pustite, da vam kritika nadrejenega vzame voljo. Ta namreč ni vedno slaba, še posebej če poleg nje dobite še kakšen nasvet, kako stvar naslednjič izboljšati. Če ga ne dobite, vprašajte.

"Pisanje dnevnika je za najstnike"

Čeprav se vam zdi, da ste pisanje dnevnikov že prerastli, pa imajo ti še vedno enako terapevtsko moč, tudi ko ste starejši. Zapisujte si, kaj novega ste se v dnevu naučili in kaj se še želite. Tako boste svoje misli in načrte lažje opredelili, zapišite pa si tudi tiste ideje, ki še niso zrele za predstavitev, a se bojite, da jih boste vmes že pozabili.

Ne spreglejte