Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2013,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poroka ljubezen ljubezen služba

Sreda, 2. 10. 2013, 9.14

8 let

Največ možnosti za poroko imajo pari, ki se spoznajo v službi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste se že kdaj vprašali, kako pomembno je za moškega in žensko, kje se spoznata, ali pomislili, da lahko celo na odločitev za poroko vpliva kraj srečanja?

Britanska raziskava, ki je zajela dva tisoč ljudi, je pokazala, da imajo ljudje, ki se spoznajo in zaljubijo na delovnem mestu, več možnosti za nadaljevanje odnosa in poroko kot tisti, ki se spoznajo v nočnih klubih in bodo končali kot bivši ljubimci. Razlogi se skrivajo v tem, da partnerja v enaki službi najbolje vesta, kako se drugi odziva na stres in kaj ga muči, pa tudi to, da sta sposobna skupnega ustvarjanja in veliko časa preživita skupaj. S poroko se je končalo 14 odstotkov parov, ki so se spoznali v službi, kar je tri odstotke več od parov, ki so jih spoznali prijatelji. "Če se zaljubite v službi, imate takoj nekaj skupnega, še preden ste se zares spoznali. Takšni pari že od začetka razumejo delo drug drugega in delijo interese, drugače kot pri partnerjih, ki imajo različne službe," menijo raziskovalci.

Da sta kraj in narava srečanja pomembna, je odgovorila več kot polovica udeležencev, vsak peti anketiranec pa laže o tem, kje je spoznal partnerja, ker se bojijo, da je njihov odnos že vnaprej obsojen na prepad zaradi nesrečnih okoliščin. 23 odstotkov vprašanih je priznalo, da so se vsi poskusi iskanja ljubezni med nočnimi pohodi končali v eni sami noči, 13 odstotkov ima v spominu počitniške romance, ki so se končale, preden so se začele.

Pari, ki imajo največ možnosti, da svoj odnos kronajo s poroko, se po rezultatih raziskave poleg službe spoznavajo prek prijateljev ali pa so bili sami prijatelji, med študijem in prek interneta. Najmanj možnosti imajo pari, ki se spoznajo v lokalu, nočnem klubu, letnih počitnicah in zabavah.

Kje ste pa vi spoznali svojega partnerja?

Ne spreglejte