SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako zapraviti manj denarja za poroko

2

termometer

Poroka je zelo velik finančni zalogaj, toda z nekaj kreativnimi in domiselnimi idejami lahko zelo privarčujemo.

Povprečna slovenska poroka stane okrog pet tisoč evrov, zato je vsak nasvet, kako privarčevati nekaj denarja, več kot dobrodošel. Predstavljamo vam nekaj najpreprostejših.

Poročna vabila, zahvale, konfeti Poročna vabila lahko za veliko manj denarja izdelate tudi sami. Tako lahko privarčujete tudi do 50 odstotkov. Poleg tega se vam splača razmisliti tudi o tem, ali je smiselno naročiti tako konfete kot zahvale. Oboje ima neko zahvalno vrednost, zato ni treba, da se odločite za oboje. Če ste na tesnem z denarjem, lahko brez slabe vesti spustite kar oboje. Dejstvo je, da se bodo konfeti in zahvale pri vaših svatih kmalu znašli v košu za smeti ali na dnu kakšne omare.

Brez zahval in konfetov lahko takoj privarčujete najmanj 180 evrov.

Poročna obleka Večini žensk predstavlja prav poročna obleka vrhunec poročnega dne, zato bodo težko sprejele kakšen nasvet o tem, kako privarčevati. Toda včasih je nujno, saj so cene poročnih oblek vrtoglave. Razen če se nekoliko znajdete. Sicer velja pravilo, da razkošnejša, kot je obleka, višja je tudi cena, ampak ne vedno. Preverite ponudbo na spletu, številne spletne strani vam ponujajo ogromno število poročnih oblek po bistveno nižjih cenah. Če niste prepričani, kakšen kroj vam najbolj pristaja, se najprej odpravite v dobro založeno trgovino s poročnimi oblekami, nato pa podobno obleko naročite prek spleta.

Druga možnost je, da si obleko izposodite. Na ta način boste za obleko vaših sanj odšteli veliko manj denarja kot pri nakupu.

Če še vedno sanjate o svoji lastni obleki, se lahko odločite za nakup rabljene. Med oglasi in na forumih je veliko ponudnic, ki za zmerno ceno ponujajo samo enkrat oblečeno obleko.

Glasba Glasba je najpomembnejši del vsake poročne zabave. Če želite zabavo z veliko začetnico, potem potrebujete tudi dobro glasbo, ki bo svate razživela in ne zamorila. Ampak to še ne pomeni, da se tudi pri glasbi ne da privarčevati nekaj sto evrov. Ste morda pomislili, da bi namesto benda najeli kar DJ-a? Zanj boste odšteli od 100 do 150 evrov, za dobro skupino pa kar nekaj stotakov več. Poleg tega ima DJ večji nabor pesmi kot povprečen bend in lahko zato zadovolji glasbene okuse večine svatov. Potrebujete še kakšen dodaten razlog?

Hrana Na povprečni slovenski poroki strežejo na tone različnih specialitet, predjedi, glavnih jedi, prilog, solat, sladic …. Hrana ponavadi ostaja na krožnikih, saj povprečen človek v enem večeru ne zmore pojesti toliko. Kar je škoda, saj se cene poročnih menijev gibljejo nekje od 20 pa celo do 100 evrov na osebo, in če upoštevamo neko povprečno ceno in dejstvo, da ima povprečna slovenska poroka 60 svatov, znaša cena hrane (brez pijače!) vrtoglavih 3600 evrov.

Prepričani smo, da se za 20 evrov lahko sestavi dovolj dober in raznolik meni, ki bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne goste. Končni znesek bi potem bil 1200 evrov.

Dekoracija in cvetje Če imate finančne težave, potem pozabite na razkošne cvetlične aranžmaje za na mize in avtomobile. Z baloni in trakovi, ki so veliko cenejši, boste lahko pričarali pravo poročno vzdušje.

Medeni tedni Sanje vsakega mladoporočenca so sanjski medeni tedni, ki so zaradi svoje posebnosti in eksotičnosti zelo dragi. Če se ne boste odločili za "all inclusive" turizem, potem se vam splača letalske vozovnice kupiti čim prej. Če iščete udobnost in ste bolj "ziheraški", potem raje rezervirajte celotne turistične aranžmaje, ampak dobro prebrskajte med turističnimi ponudniki, saj se cene lahko zelo razlikujejo, toda ne vedno na račun kakovosti. Za večje pustolovce priporočamo potovanje v obliki "last minute" variante. Če še ne veste, kdaj in kam boste odpotovali, se lahko odločite, da boste namesto poročnih daril zbirali denar za potovanje in boste destinacijo določili na podlagi količine zbranega denarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin