Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 6. 2015,
11.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije poletje počitnice lego kocke roboti mali junaki

Četrtek, 11. 6. 2015, 11.11

6 let, 7 mesecev

Kaj bodo vaši otroci počeli poleti? Zakaj ne bi sestavljali robotov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tudi letos Telekom Slovenije skozi vse poletje prireja otroške delavnice, na katerih se bodo otroci skozi igro naučili veščin, ki jim bodo lahko pozneje s pridom uporabili.

Počitnice so namenjene igri, ne pa učenju, kajne? Kaj pa, če se otroci skozi igro naučijo česa koristnega? Prav to je namen poletnih otroških delavnic, ki jih Telekom Slovenije v sodelovanju z e-Hišo, novogoriško hišo poskusov, prireja od leta 2013 in so vsako leto polne mladih nadobudnežev, ki domov odhajajo navdušeni in polni novih znanj.

Osnovnim delavnicam za mlajše in starejše so letos dodali nadaljevalni tečaj Tudi letos otroke dveh starostnih skupin, od 6. do 10. leta ter od 11. do 14. leta, čakata priljubljena tečaja, na katerih se učijo sestavljati in programirati modele iz LEGO kock. Mlajši otroci bodo izdelovali modele živali in strojev, programirali in nadzorovali njihovo delovanje ter ustvarjali domišljijske zgodbe z robotki v glavni vlogi.

Starejši pa bodo že sestavljali robote, ki jih bodo opremili s servo motorji in senzorji za zvok, ultrazvok, svetlobo in dotik. Robotu se bodo naučili posredovati ukaze, s pomočjo katerih ga bodo upravljali. Za njihovo programiranje bodo uporabili programsko opremo, ki omogoča preprosto sestavljanje programov s pomočjo ikon. Letošnja novost je, da je program LEGO delavnic na pobudo staršev ločen na tridnevnega osnovnega in dvodnevnega nadaljevalnega.

Novost: zdaj se lahko vaši otroci naučijo tudi izdelave spletnih strani Hkrati pa so LEGO programu dodali tudi popolnoma nov program delavnic za izdelavo spletnih strani, namenjen otrokom in mladostnikom od 12. do 16. leta, ki obsega dve delavnici: tečaj izdelave in upravljanja spletne strani s pomočjo orodja WordPress ter tečaj programiranja spletne strani od začetka do objave - Front End Development.

Več informacij, termine in cene delavnic najdete na spletnih straneh Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte