Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
7. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

13

Natisni članek

Instagram homoseksualnost

Sobota, 7. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Instagram odstranil fotografijo gejev, ki se poljubljata

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

13

Stella Asia Consonni, gejevski par | Foto Instagram

Foto: Instagram

Fotografinja je bila zgrožena, ko je ugotovila, da je Instagram njeno fotografijo gejevskega para, ki se poljublja, odstranil zaradi "kršenja pravil skupnosti".

Katarina Benček
Trendi Katarina Benček: Mislim, da sem bila ena prvih v Sloveniji, ki je imela Instagram #intervju #video

Stella Asia Consonni je fotografinja, ki je v sklopu projekta Love Me (Ljubi me, op. p.) posnela serijo fotografij modernih parov. Med njimi sta tudi Jordan Bowen in Luca Lucifer, gejevski par, ki se na fotografiji strastno poljublja. Njuno fotografijo je objavila tudi na svojem profilu na Instagramu, od koder pa so jo kmalu odstranili.

Instagram ji je ob tem poslal opozorilo: "Če boste ponovno kršili naša pravila, bomo vaš račun blokirali ali izbrisali. Želimo si, da bi bil Instagram varen za vse."

Prejela kratko opravičilo

Ker je bila zmedena glede pravil, ki naj bi jih kršila, je Stella temeljito prebrala vse, kar piše med Instagramovimi pravili sodelovanja, in ugotovila, da ni naredila nič narobe. Njena fotografija ni vsebovala ne golote ne seksa, ni prikazovala nasilja ali česarkoli drugega, kar Instagram prepoveduje.

Sta se pa po odstranitvi fotografije pojavili jeza in zaskrbljenost zaradi Jordana in Luce. "Ko sem izvedela, da so fotografijo odstranili, sem bila besna in takoj pomislila nanju ter na to, kako se počutita ob tem."

Instagram je kasneje sicer dovolil objavo in se Stelli opravičil, a to je bilo vse, je povedala za britanski The Independent. "Instagram mi ni dal nobenih nadaljnjih pojasnil." Stella je zelo užaloščena, saj je spoznala, da je homofobija še vedno močno prisotna. Tudi zato, ker so se pod fotografijo Jordana in Luce zvrstili mnogi sovražni komentarji, med katerimi pa se je vseeno našlo nekaj pozitivnih. "Ti so mi vsekakor povrnili vero v človeštvo," je dodala.

Ryan Rodrigez
Trendi Šestletni sin Slovenke z Instagram objavo zasluži tudi 1.500 evrov #foto #video
Ne spreglejte