SiolNET. Trendi Odnosi
Vsebino omogoča SPAR Slovenija
  • Messenger
  • Messenger
Čudoviti svet igrač

Darilo, ki bo dodalo pridih zabave temu prazničnemu času

Vsebino omogoča SPAR Slovenija

Najbolj čaroben del leta je tik pred vrati in otroci že pridno pišejo pisma dobrim možem. Medtem ko so darila za odrasle običajno praktične narave oz. dobimo, kar potrebujemo, otroško darilo doda pridih zabave in vznemirljivosti temu pravljičnemu času.

Praznični čas je čas praznovanja, sprostitve in obdarovanja. Praznični čas je čas praznovanja, sprostitve in obdarovanja. Foto: Getty Images

Ko gre za izbiro božičnih daril za otroke, je na voljo neskončno število igrač, zato izbira nikakor ni lahka. Prvi in najpomembnejši korak pri tem, da se otroku želja izpolni, je, da jasno napiše svojo željo.

Kako napisati pismo, da Božiček izpolni otrokovo željo?

Pisanje pisem dobremu možu je zabavna tradicija. Dobro napisano pismo olajša delo pri izbiri popolnega darila. Konec koncev, z milijoni otrok (in otrok po srcu), ki prosijo za darila, bi lahko rekli, da je precej zaposlen.

Pri pisanju pisma si otrok lahko pomaga s katalogi igrač, ki jih je v tem predprazničnem času poln poštni nabiralnik. Ponudba je velika in prav vsak lahko najde kaj zase. Otroku dajte prazen list papirja, katalog igrač, škarje in lepilo. Otrok naj v katalogu poišče darilo zase, ga izreže in prilepi na papir. Zraven lahko nariše ali napiše še kakšno posvetilo Božičku.

Takšno pismo je ustvarjeno tako, da dobri mož pri nakupu zagotovo ne bo zgrešil.

Skoraj je že december, zato poskrbite, da bo vaše pismo Božičku pravočasno prišlo do njega. Skoraj je že december, zato poskrbite, da bo vaše pismo Božičku pravočasno prišlo do njega. Foto: Getty Images

Podajte se v čudoviti svet igrač v prodajalne Interspar in hipermarkete Spar, kjer so pripravili bogato ponudbo za vse starosti. Prelistajte katalog in odkrijte izdelke po odličnih akcijskih cenah!

Pametne igrače za vsako starost

Če ste se kdaj čudili koncentraciji na obrazu otroka, ki poskuša vstaviti kocko v kvadratno luknjo ali ujeti žogo v zraku, veste, da igranje ni samo zabava. To je resen posel – igrače pa so orodje pri razvijanju otrokovih motoričnih in kognitivnih sposobnosti.

Tako kot pri darilih za najstnike lahko kupite različna darila za starejše otroke ali za mlajše najstnike, tudi božična darila za najmlajše zajemajo več starostnih skupin. Pripravili smo vodnik igrač po starosti, ki zabavajo in pomagajo otrokom razumeti svet, jih učijo socialnih in čustvenih veščin ter spodbujajo njihov razvoj.

Otrokom podarite nekaj, kar spodbuja kreativnost!

Spar igrače Otroška domišljija nima meja, vi pa lahko svojim najmlajšim podarite nekaj, kar bo kreativnost še bolj spodbudilo. Pišemo seveda o kockah LEGO®, ki jih bo vesel vsak otrok! Velika ponudba najrazličnejših setov za najmlajše otroke in za izkušene Lego navdušence, ki jim sestavljanje kock predstavlja pravi izziv. Preverite Sparov praznični katalog in kupite priljubljene kocke po znižanih cenah.

S Sparovimi nalepkami zvestobe do 40 odstotkov popusta pri nakupu izbranih setov Lego kock

Če zbirate Sparove Točke zvestobe, lahko izbrane sete dobite vse do 15. januarja kar 40 odstotkov ceneje*, izbirate pa lahko med LEGO® letalom, tovornjakom za pobeg, bitko med roboti Spiderman & Dr. Hobotnico … najde se nekaj za vsako starostno skupino!

Za več o točkah zvestobe, klinkite tukaj.

Igra v prvem letu življenja je namenjena raziskovanju

Dojenčki uporabljajo svoja čutila, da spoznajo zanimiv svet okoli sebe. Ali je predmet trd ali mehak? Kaj naredi, če ga spustim? Kaj pa, če ga dam v usta? Večina igre je sestavljena iz okušanja, tipanja, stresanja, metanja in spuščanja.

Ko dojenček razvije nove motorične sposobnosti, postaja igra bolj usklajena in zapletena. V tem času je igra samotna dejavnost, igra se vzporedno z drugimi in jih posnema. Najljubši soigralec je otrokov starš, ki recimo pleše z lutko pred otrokovim obrazom.

Ko se malček začne zavedati, da vsak predmet služi svojemu namenu

Po prvem letu otroci začenjajo spoznavati delovanje predmetov okrog sebe. Otrok zna postavljati večje kocke eno na drugo, dati svojo najljubšo plišasto igračo spat v posteljico in spuščati zvoke "pi-bip", medtem ko potiska avtomobilček pred seboj.

Otrok v tem času spoznava, da so igrače različnih oblik in barv, zato izberite takšne igrače, ki bodo ta razvoj spodbujale. Do drugega leta otrok že brcne žogo, čečka z barvico po listu papirja, različne oblike kock potiska v za to namenjene luknje, do tretjega že sestavi starosti primerno sestavljanko. Potrebnih pa bo veliko ponovitev, da malček usvoji veščine in spozna, da lahko nadzoruje svet okoli sebe.

 

V tem času otroci posnemajo svoje starše pri tem, kar počnejo – kuhajo, pospravljajo, negujejo dojenčke, vrtajo luknje in zabijajo žebljičke. Igre vlog jim pomagajo, da razumejo, kako deluje svet okrog njih, ter spodbujajo njihov socialni in čustveni razvoj. Učijo se, kako izražati čustva in kako skrbeti za nekaj, kar imajo radi.

Nekaj za male strokovnjake!

So vaši najmlajši pravi mali strokovnjaki? Potem jim lahko podarite delovni pult z orodjem, ki ga dobite 26 odstotkov ceneje*, ali traktor Massey Ferguson za kar 33 odstotkov ceneje*. Na voljo sta tudi mikroskop ali laboratorij glitter magic.

Medtem ko se otroci igrajo, posnemajo svoje starše. Medtem ko se otroci igrajo, posnemajo svoje starše. Foto: Getty Images

Za predšolskega otroka je svet kraj brez omejitev

Otroci so mojstri in ustvarjalci vsega, kar je okoli njih. Mnogo otrok v tem obdobju si predstavlja, da imajo čarobne moči in se lahko borijo s pošastmi, ali pa se spremenijo v princeso. Otrok vas bo pogosto potegnil v svojo fantazijsko igro in vas povabil, da se boste skupaj igrali.

Otroci že znajo upravljati daljinsko vodene igrače. Pri sestavljanju kock Lego uporabljajo vso svojo domišljijo za ustvarjanje zgradb, živali ali vozil. Znajo reševati uganke, kjer je že potrebno logično razmišljanje.

 
 

Čas, ko se uveljavljajo talenti in izražajo zanimanja

Otroci razumejo svet okoli sebe in zdaj se pomikajo k obvladovanju veščin, ki so jim še nedavno tega predstavljale izziv, na primer igranje nogometa ali pletenja zapestnic. To je čas, ko se začnejo pojavljati zanimanja za določene dejavnosti in igre.

Odnosi med vrstniki postajajo vse bolj pomembni in vašega otroka bi morda bolj zanimalo igranje s sošolci kot z vami. A ne pozabite, da ste, tudi ko vaš otrok odrašča, še vedno njegov najpomembnejši soigralec v igri – zato si poskusite vsakodnevno zanj vzeti čas ena na ena. Družinske igre so eden od načinov, kako združiti vse.

Zabava za vso družino

Spar igrače Družabne družinske igre so tiste, ki v smeh spravijo čisto vso družino. So darilo, ki ga lahko uporabljate še leta in se z otroki zabavate, tudi ko niso več tako zelo majhni. Vedno odlično darilo je Monopoly, ki ga dobite 25 odstotkov ceneje*! Izbirate lahko med običajnim Monopolyjem, ali pa se odločite za Monopoly za prebrisane, ki je prav tako znižan za 25 odstotkov*. Pa ste že slišali za Monopoly super bančništvo? V Intersparu za 26 odstotkov manj* dobite tudi tega! Zabavna igra za vso družino pa je tudi Scrabble, ki jo zdaj dobite 37 odstotkov ceneje*.

Čas, ko se igrate z otroki, je neprecenljiv. Čas, ko se igrate z otroki, je neprecenljiv. Foto: Getty Images

Otrokova popolna "igrača" ste vi

Ne podcenjujte svoje vloge. Vi ste prvi pokazali svojemu otroku, kako zlagati kocke. In ko s svojimi otroki sedite drug ob drugem ter rišete, sestavljate ali berete pravljico, jim dajete pozornost, ki jo potrebujejo, da se počutijo ljubljene in varne.

Igrače so orodje, ki otrokom pomaga pri razvoju, vendar so starši tisti, ki negujejo to rast.

Preverite katalog čudoviti svet igrač in poiščite darilo, ki je ravno pravšnje za vašega otroka. Ob igranju vam želimo veliko zabave!

*Cena velja s SPAR plus kartico

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin