Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
21.56

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poroka Damjan Murko Jerca Zajc Šušteršič Jerca Legan Cvikl

Sobota, 25. 5. 2013, 21.56

1 leto, 11 mesecev

Damjan Murko: Poročni dan je bil dan mojih sanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Damjan Murko, Brigita Šuler, Jerca Zajc Šušteršič in Jerca Legan Cvikl so spregovorili o svojem poročnem dnevu ter najlepših spominih na ta dan.

Jerca Zajc Šušteršič, novinarka in voditeljica informativne oddaje Novinarka Jerca Zajc Šušteršič pravi, da dolgo časa ni verjel, da se bo sploh kdaj poročila in s tem potrjuje, da nikoli ni bila ena tistih deklic, ki je od malih nog sanjarila o popolni poroki. Zdaj pa poudarja, da ima na svoj poročni dan prelepe spomine in da jih z veseljem deli: "Vem, da se sliši klišejsko, ampak res je bilo popolno. Bilo je zelo vroče, 37 stopinj, zato je bilo težko obdržati lepo frizuro in mejkap. Bilo je na slovenski obali, saj sva z možem na Primorsko zelo navezana. Civilni del je potekal v Piranu, zabava pa v Ankaranu – med obema destinacijama pa smo »potovali« z ladjo. Vso noč smo plesali kot nori."

Jerca pa je tudi priznala, da je po porodu z veseljem ponovno pomerila svojo poročno obleko in bila navdušena nad dejstvom, da jo z lahkoto zapne: "Pomerila sem jo dvakrat ali trikrat po poroki. Predvsem po rojstvu hčerke Viktorije, ker se mi je zdelo super, da sem lahko že nekaj mesecev po porodu spet 'zlezla' vanjo."

Damjan Murko, pevec Ob vprašanju, kako je potekala organizacija poroke, je pevec Damjan Murko povedal, da je bil pri tem veliko bolj zagret kot njegova žena: "Nič ni bilo prepošteno naključju in vse je šlo skozi moje rentgensko oko, od rož, pregrinjal za stole, hrane... Povsod sem želel biti zraven, a mi seveda tisti dan ni to najbolj uspevalo, zato so pa bili ljudje, ki so me obveščali, če je vse tako kot smo se dogovorili. Se mi zdi, da bi lahko tudi sam bil kdaj kak organizator porok, to delo bi me zelo veselilo in sam sem do potankosti vizualiziral svojo poroko, rojstne dneve, krst svojega sina..."

Povedal pa je tudi, da se jima je tik pred oltarjem malce zataknilo s prstani, saj jih je nekdo premočno zavezal na blazinico: "Po končanem cerkvenem obredu je nekdo premočno zavezal prstana na blazinico. Situacijo je rešil eden svatov, ki je preprosto z vžigalnikom zažgal vrvici, na kateri sta bila pritrjena prstana. Tako sva si ju po nekaj minutah le lahko nataknila še enkrat."

Jerca Legan Cvikl, antropologinja in strokovnjakinja za strateško komuniciranje Jerca Legan Cvikl je o svoji poroki, ki velja za eno najbolj pravljičnih v zadnjih letih v Sloveniji, povedala, da je bila več kot popolna: "Vse je bilo tako rekoč popolno. Celo moja razkošna obleka, narejena iz indijskega sarija in kristalov Swarovski, divje rajanje s trubači v šestem mesecu nosečnosti in poročno jutro na enem izmed najlepših slovenskih gradov."

Tudi ona ni nikoli mislila, da se bo poročila, kot je dejala. A vse je pogojeno s partnerjem in očitno je, da je našla popolnega moškega zase: "V nekaterih obdobjih svojega življenja sem bila celo odločena, da se ne bom nikoli poročila. Seveda je bilo to povezano z izbiro pravega partnerja, s katerim ne želiš imeti le sanjske poroke, ampak živeti svoje sanje vse življenje. Ujemanje, ljubezen in skupni interesi so na koncu ključni za večnost dvojine, h kateri se sicer formalno zavežemo vsi mladoporočenci."

Brigita Šuler, pevka Pevka Brigita Šuler, ki se je poročila lansko leto, je povedala, da je bila poroka še lepša kot si jo je zamislila: "Čeprav je bilo vse vnaprej dogovorjeno je bilo še veliko prijetnih presenečenj oziroma situacij, ki si jih nisva tako sanjsko predstavljala. Vsi sodelujoči so se res maksimalno potrudili in zato je bilo vse še dosti lepše in bolj čarobno od pričakovanega. Nisem si niti v sanjah predstavljala, da me bo do solz ganil že prihod moža s svojimi svati in z glasbo Tjaše in Tomaža Pustotnik v mojo rojstno hišo."

Pri vprašanju, kdo je imel več želja pri organizaciji pa je povedala: "Kaj mislite? Sama sem od najine zaroke dalje strastno spremljala vse poročne portale. Sva se pa o vseh stvareh pogovorila in odločila skupaj. Oba sva od nekdaj sanjala o tradicionalni poroki, zato sva bila pri željah kar soglasna."

Ne spreglejte