Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
10.42

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

MasterCard adrenalin adrenalinski park zipline advertorial

Četrtek, 9. 4. 2015, 10.42

2 meseca

Kam po adrenalinsko doživetje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubitelji akcije in adrenalina so že v nizkem startu, da pomladanski naval adrenalina zamenja zimskega. Predstavljamo najbolj atraktivne adrenalinske parke pri nas.

Vas zanima, kako spretni ste? Ste ponosni na ravnotežje? Vas oblije mrzel pot že ob misli na višino ali se raje soočite z njim? Na orjaški gugalnici lahko izživite najbolj divje otroške želje, premagovanje različnih ozkih brvi, zibajočih ovir in hoja po vrvi visoko nad tlemi pa je izziv za vsakogar.

Adrenalinski parki, kjer so vsi ti zabavni "rekviziti" umeščeni, se ponašajo z lepo zeleno okolico, ki po navalu adrenalina umiri um, telo in duha. Da ne boste izgubljali časa z iskanjem adrenalinskih parkov po Sloveniji, smo pripravili nabor nepozabnih doživetij.

Bovec zipline – kanjon Učja

Največji zipline park v Sloveniji je postavljen v slikovit in neokrnjen kanjon reke Učje. Šest jeklenic, ki se v različnih dolžinah (od 250 do 400 metrov) raztezajo čez kanjon, poleg vznemirljivih spustov obljubljajo tudi čudovite panoramske razglede proti kanjonu Učje, bovški kotlini in Triglavu.

Zipline Kanin Slovenija

Visoko nad Bovško kotlino vabi največji zipline park v Osrednji Evropi. Med divjim spustom po jeklenicah se boste kesali za vsak trenutek, ko niste ubogali mame. Več kot dva kilometra dolg adrenalinski polet z nepozabnimi razgledi na Dolino Soče bo ostal v večnem spominu.

Adrenaliski park Bohinj

Adrenalinski park v Bohinju se nahaja pred hotelom Pod Voglom. Adrenalin boste sprožali od 8 do 14 metrov visoko. Izkušen vodnik vas bo vodil skozi različne izzive. V sklop adrenalinskega parka spada tudi Orjaška gugalnica. Pripete na vrv vas bodo z vlečnimi vrvmi dvignili na višino osem metrov. Tam se boste morali sami odpeti in zanihali boste v globino. Za večino gostov pomeni vrhunec programa.

Park adrenalina Storž

Park adrenalina Storž se nahaja v neokrnjeni naravi v bližini Škofje Loke. Nalog se gosti lotevajo na višini od 8 do 24 metrov visoko, zaradi česar se park lahko pohvali z nazivom najvišji adrenalinski park v Sloveniji. Znotraj adrenalinskega parka so vam na voljo tri težavnostne proge. V parku stoji tudi 12 metrov visok steber poguma, na vrh katerega se povzpnejo le najpogumnejši. Adrenalinska bomba parka pa je najvišja orjaška gugalnica v Sloveniji, visoka kar 21 metrov. S prijatelji pa si lahko popestrite dan tudi na gozdnem poligonu za paintball, ki postreže z razgibanim terenom in številnimi odličnimi strateškimi skrivališči.

Pohorje adrenalin

V Športnem parku Pohorje proizvajajo adrenalin. V adrenalinskem parku imate kaj početi: lahko se zazibljete z orjaško gugalnico, se podate v drzen spust z ostrimi zavoji na letnem sankališču pohor-JET, premagate strah pred višino na višinskem poligonu ali pa zdrvite v dolino na posebnem skiroju monster roller. Če vam še ni zmanjkalo energije, si daste lahko duška na trampolinu, paintballu ali se z gorskim kolesom spustite po eni tamkajšnjih prog.

Doživljajski park

Družinski spretnostni poligon in Gorniški doživljajski park na Jezerskem sta odlična kombinacija za enodnevno zabavo tako za družino kot prijatelje. Najprej se ogrejemo na spretnostnem poligonu, potem povzpnemo pod nebo. Najboljše pa šele pride: kot ptica lahko poletimo po aveniji jeklenic, ki omogočajo letenje pod krošnjami dreves.

Pustolovski park Betnava

Pustolovski park Betnava se nahaja na obrobju mesta Maribor v naravnem gozdiču ob vznožju Pohorja. Park ponuja pustolovščine na sedmih progah, ki so speljane na različnih višinah pod krošnjami dreves. Za varnost v parku skrbijo inštruktorji, ki vas seznanijo z osnovami plezalne tehnike in premagovanja ovir.

Pustolovski park Bukovniško jezero

Pustolovski park Bukovniško jezero je popoln kraj za oddih, sprostitev in zabavo. Leži v gozdu okrog Bukovniškega jezera v osrčju Prekmurja. V neokrnjeni naravi lahko obiskovalci preizkusijo svoje zmogljivosti na 58 elementih. Plezalne poti so prilagojene glede na starost in zmogljivost. Najnižji elementi so visoki 1,5 metra, najvišji pa kar 8 metrov.

Pustolovski park Geoss

Pustolovski park Geoss se nahaja blizu geometričnega središča Slovenije v vasi Slivna. Med drevesnimi krošnjami vas čakajo prave pustolovščine. Od enega metra pa vse do 11 metrov visoko se boste lahko spoprijeli z 72 plezalnimi izzivi. Pustolovski park Geoss ponuja pet plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj, ki jih posameznik premaga v dveh do treh urah.

Soča fun Park

Pravi adrenalinci sanjajo o smaragdni Soči in njenem nedrju, ki skriva raj za njih. Soča Fun Park v Solkanu pri Novi Gorici je pustolovski park, ki se nahaja na desnem bregu reke Soče. 30 postaj z različnimi elementi je dovolj prepričljivih, da se boste vračali. Zahtevnost je prilagojena ciljnim uporabnikom; prvi del parka je urejen za otroke med petim in desetim letom starosti, v osrednjem delu pa se, na višinah od 3 do 17 metrov, preizkušajo mladostniki in odrasli. Recepcija parka je na dvorišču Kajak centra v Solkanu, od koder goste z raftom popeljejo na drugi breg. Najpogumnejši se nazaj na solkanski breg lahko vrnejo s spustom poguma po 300-metrski jeklenici, napeti približno 40 metrov nad Sočo.

Zorb

Si predstavljate, da zlezete v žogo in se odkotalite po travniku v dolino? Zveni kot nočna mora? V Radovljici je adrenalinski spust z zorbom nepozabno doživetje, ki ga lahko dopolnite še s paintballom, airsoftom in raftingom.

Ne spreglejte