Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
8.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: arhiv LTO Kranjska Gora, Iztok Noč, Jure Gregorčič, Thinkstock

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo Mojstrana Kranjska Gora advertorial Mastercard

Torek, 18. 8. 2015, 8.22

2 meseca, 1 teden

Ideja za konec tedna: naj bo pravljično

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: arhiv LTO Kranjska Gora, Iztok Noč, Jure Gregorčič, Thinkstock

Najmlajši bodo odkrivali čarobnost pravljičnega sveta, tisti malo večji pa obujali spomine na čas, kjer so imeli njihovi junaki nenavadno čarobno moč.

Naj vas prihajajoči konec tedna odnese v pravljični svet. Na pravljični poti iz Mojstrane na Dovje boste spoznavali številna bajeslovna bitja, ki vam bodo razkrila skrivnosti tamkajšnjih krajev in vas popeljala v čisto drugačen svet.

Kje se skriva zmaj s sedmimi glavami?

Na dvourno potepanje in raziskovanje ste vabljeni prav vsi – veliki in mali. Preprosta rajža vam bo prebudila domišljijo in vam pokazala bolj mističen pogled na okolico Mojstrane. V Bivaščevi jami boste odkrivali pisker cekinov, na poti pa lahko naletite tudi na Škompnika in na strašnega zmaja s sedmimi glavami. Več informacij o organizirani rajži po poteh triglavskih pravljic si lahko preberete tukaj.

Tri doline na vznožju Triglava

 | Foto: Po končani rajži se lahko odpravite tudi na raziskovanje bogatih naravnih lepot v okolici Mojstrane: tri slikovite alpske doline Vrata, Kot in Krma ležijo na vznožju Triglava in ponujajo neomejeno priložnost za popolno sprostitev v naravi.

V Dolini Vrata, ki se razteza od Mojstrane in vse do vznožja severne stene Triglava, priporočamo osvežitev v jezeru Kreda, na poti proti Aljaževem domu pa si obvezno oglejte še čudoviti slap Peričnik.

Dolina Krma je zelo priljubljena izhodiščna točka za na Triglav, saj predstavlja najlažjo pot na vrh Slovenije. V Krmi se boste lahko nekoliko odpočili in v Kovinarski koči še malo okrepčili. Do tja se lahko pripeljete tudi z avtomobilom.

Do Doline Kot se odpravite peš, saj vam prijetna sprehajalna pot ponuja edinstveno odkrivanje tamkajšnje neokrnjene narave.

 | Foto: V Kranjsko Goro na sanke in rdeči avtobus

V bližnji Kranjski Gori si lahko privoščite še kakovostno adrenalinsko prebujanje.

Na smučišču, do katerega se lahko iz Mojstrane odpeljete kar s kolesi, boste lahko občutili pomen fraze "veter v laseh". V petih minutah hitrega spusta boste lahko premagali kar 293 metrov višinske razlike.

Za konec enodnevnega pohajkovanja po Zgornjesavski dolini pa priporočamo še izlet s turističnim avtobusom, ki je nov poletni hit Kranjske Gore.

 

Ne spreglejte