Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2017,
16.36

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Spar

Natisni članek

advertorial stroški gospodinjstvo nakupovanje SPAR

Petek, 10. 2. 2017, 16.36

2 meseca, 2 tedna

Kdaj je najboljši čas za največje prihranke?

Vsebino omogoča Spar

Prvi meseci v letu so vedno naravnani tako, da bi radi čim več prihranili – ali za poletne dopustniške dni ali pa si še nismo opomogli od decembrskega zapravljanja. Zato moramo biti pozorni na nižje cene in si ob primernem času narediti nekaj zaloge v shrambi.

ženska nakupovanje hrana kuhinja | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zmanjšati stroške za hrano

Ko nakupujemo hrano in druge življenjske potrebščine, nas vedno znova lahko presenetijo visoki stroški gospodinjskih nakupov. Temu se lahko izognemo in prihranke porabimo za druge, manj pomembne izdatke.

Če pri nakupovanju špecerije upoštevate preverjeno strategijo, ste na dobri poti, da boste na koncu meseca nekaj tudi privarčevali.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako prihraniti pri nakupih za gospodinjstvo:

ženska nakupovanje hrana kuhinja | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

  1. V shrambi naredite dovolj zaloge hrane in drugih potrebščin. Denarnica vam bo hvaležna, saj lahko veliko privarčujete. Tako boste lahko samo dokupovali, kar boste potrebovali. Pri načrtovanju zaloge pomislite na rok trajanja živil in razmislite o svojih dejanskih potrebah.
  1. Načrtujte obroke za ves teden vnaprej in se orientirajte po akcijskih ponudbah v trgovinah.
  1. Namesto že pripravljenih obrokov kupite posamezne sestavine.
  1. Kupujte sezonsko hrano. Februarja se naužijte brokolija, zelja, brstičnega ohrovta, ohrovta, repe in cvetače ter citrusov in jabolk.
  1. Preskočite z znane blagovne znamke na trgovinsko znamko.
  1. Kupujte artikle, ki so na voljo po znižani ceni. Pozorni bodite na kupone in posebne akcije. To lahko močno zniža mesečni strošek vašega gospodinjstva.
  1. Preizkusite se tudi v vrtnarjenju. Kakšno povrtnino ali začimbo in dišavnico lahko pridelate kar sami.

nakupovanje hrana voziček trgovina | Foto:

Spar mesec varčevanja | Foto: Februar je mesec varčevanja

V Sparu se zavedajo, kako pomembno je znižati mesečne izdatke za hrano in druge artikle, zato pripravljajo različne akcije in cenovne ugodnosti.

spar nikjer ceneje varčevanje | Foto: Akcija Redna cena – Nikjer Ceneje temelji na primerjavi rednih cen drugih trgovcev na slovenskem trgu in pomeni, da 1.500 izdelkov z oznako Redna cena – Nikjer ceneje ne boste našli nikjer ceneje kot v trgovinah Spar in Interspar.

spar trajno znižano | Foto: Projekt Trajno znižano pa vključuje 1.500 izdelkov priznanih blagovnih znamk, katerih cena je znižana za najmanj tri mesece.

Sparova redna tedenska aktivnost je tudi aktualni katalog SPAR, kjer najdete prehrambene izdelke, kozmetiko in čistila ter neživilske izdelke po ugodnih akcijskih cenah.

Priporočamo pa tudi izdelke kakovostne znamke SPAR, ki so ugodnejši od primerljivih izdelkov priznanih blagovnih znamk, hkrati pa večkrat preverjene kakovosti.

Ne spreglejte