Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

aloe vera

Sreda, 4. 9. 2013, 12.21

8 let

Znebite se zabuhlih oči po naravni poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Neprespana noč prinaša mnoge neprijetnosti, a z nekaj pomoči jih zlahka odpravimo.

Nočne zabave, delo za računalnikom in bedenje dolgo v noč imajo svoje posledice, ki jih poleg splošne utrujenosti utrpi tudi naša koža, kar je vidno predvsem v predelu oči. Da bi prekrili ostanke prejšnje noči na našem obrazu, pogosto preizkušamo najrazličnejše trike z ličili, a kaj storiti, ko to ni več dovolj?

Voda prva odrešitev

Prva rešitev je tudi najbolj očitna. Pijte zadostne količine vode, saj ta pripomore k napetosti kože in tako preprečuje nastanek podočnjakov. Premajhna količina popite vode pa se lahko odraža tudi na drugih predelih telesa, kar pomeni še dodatno spodbudo po zadostnem hidriranju našega telesa. Priporočena količina je vsaj deset kozarcev na dan.

Domači kozmetični salon

Sprva bi mislili, da so kumare na očeh le modna muha, s katero nam radi postrežejo v kozmetičnem salonu in nam tako med nanašanjem maske prekrijejo oči, a prav kumare vsebujejo sestavine, ki pomagajo zmanjšati zabuhlost in podočnjake. Držati se velja preprostega recepta, kjer kumare, narezane na kolobarje, pred uporabo za deset minut postavimo v hladilno skrinjo, nato pa jih položimo na veke in počakamo toliko časa, da se segrejejo.

Čudežne čajne vrečke

Malenkost bolj zeliščno obarvan recept pa ponujajo čajne vrečke. Te zmanjšajo oteklino tako, da jih sprva pomočimo v vročo vodo, nato pa za nekaj minut položimo na veke. Popolnoma vseeno je, ali gre za zeleni, črni ali zeliščni čaj, uporabite lahko, kar imate v trenutku na dosegu roke.

Aloe vera

Ko govorimo o zdravilnih učinkih zeliščnih pripravkov, težko izpustimo vsem dobro znano aloe vero, ki jo danes zasledimo že v mnogih kozmetičnih izdelkih za nego kože. Polna antioksidantov in vitamina E bo odstranila podočnjake, z njo le nežno masirajte predel pod očmi in ob tem pazite, da ne pride v stik z očmi.

Ne spreglejte