Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2013,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 13. 4. 2013, 9.14

8 let

Težave s podočnjaki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste siti težav s podočnjaki in utrujenega videza? Če se vam lepotni popravki upirajo, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako zmanjšati ali morda celo odpraviti podočnjake.

Hitra pomoč Ko se želite na hitro znebiti vrečk pod očmi, to lahko storite na tri načine. Prvi je, da uporabite čajne vrečke, ki ste jih najprej prelili z vrelo vodo in nato ohladili v hladilniku, in si jih za deset minut položite na oči. Pravi čaj vsebuje tanin, ki bo zategnil kožo okrog oči, če pa imate občutljive oči, izberite kamilični čaj. Če se vam ne ljubi packati, raje ohladite dve kuhinjski žlici, tretji način pa je, da uporabite vazelin, pa čeprav se sliši nenavadno. Vazelin zmanjšuje otekline in to so vedele že naše babice. V modernih časih lahko uporabite tudi korektor, ki sicer ne bo zmanjšal zabuhlosti, prikril pa bo vijoličaste kolobarje.

Spanec Poskrbite, da se boste naspali. Imejte svoj večerni red in hodite spat vedno ob isti uri, pred spanjem pa ne jejte slanih jedi, saj sol zadržuje vodo in povzroča zatekanje. Če spite brez blazine, zjutraj tekočina, ki se je nabirala pod očmi, steče navzdol in povzroči zabuhlost. Ta sicer preide, pomagate pa si lahko tudi tako, da spite z rahlo dvignjeno glavo na blazini.

Od znotraj navzven Za podočnjake je delno krivo tudi zadrževanje vode v telesu, ki lahko nastane zaradi več vzrokov, nanj pa lahko vplivate tudi s pravilno prehrano. Izogibajte se preslani in predelani hrani, posegajte po živilih, ki imajo veliko vode: zelje, špinača, zelena solata, brokoli ... Na dan popijte vsaj 8 kozarcev vode, večkrat na dan si za nekaj sekund umijte obraz z mrzlo vodo. Poskrbite za zadostno količino gibanja in tudi tako preprečite zatekanje, saj bo koža bolje prekrvavljena.

Izločanje Podočnjaki so lahko povezani z drugimi dejavniki, na katere morda niste pomislili in proti katerim včasih ne morete storiti nič, razen če se odločite za kirurški poseg: - alergije - nosečnost, hormonske spremembe - dermatitis - zdravila - dednost - staranje

Ne spreglejte