Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nasveti

Torek, 22. 1. 2013, 14.38

8 let

Kako se uspešno znebiti podočnjakov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prezaposlenost in neprespane noči imajo tudi svoje estetske posledice: podočnjake. Seveda pa obstajajo tudi načini, kako jih lahko prikrijemo.

Za neljube kolobarje okoli oči je več razlogov, hiter tempo življenja, stres ali ponočevanje, pogosto pa so podočnjaki dednega izvora ali odraz trenutnega stanja telesa. Če jih imate ves čas, je razlog dednost, če le v posameznem obdobju, je razlog kaj od naštetega, lahko pa so tudi posledica alergije ali znak anemije in težav z ledvicami. Z leti lahko podočnjaki postanejo še bolj vidni, nastanejo tudi zaradi naprezanja oči pred računalnikom ali televizijo.

Kaj storiti? Poskrbite, da boste vsak dan spali od sedem do devet ur, spat pojdite pred polnočjo. Poskušajte spati z višjim vzglavjem, saj s tem zmanjšate prerazporeditev krvnega obtoka v predel glave.

Pri zmanjševanju podočnjakov je pomembna tudi zdrava in uravnotežena hrana. Užitje veliko kivija, suhih sliv, artičok, špinače, bele čebule, cvetače, banan, rozin in brusničnega soka. To so živila, ki pospešujejo odvajanje vode, s tem pa zmanjšujejo zabuhlost. Izogibajte se slani hrani. Gibanje na svežem zraku je priporočljivo iz več razlogov. Eden je tudi ta, da izboljšuje krvni pretok.

Izogibajte se premočnim sončnim žarkom in kožo pred njimi primerno zaščitite.

Negovalni in kozmetični koraki Mandljevo olje nanesite na kožo okoli oči, kar bo pripomoglo k zmanjševanju kolobarjev okoli oči.

Utrujene oči pomirjajo kumarice, ki okrepijo cirkulacijo.

Kreme, ki vsebujejo posebne sestavine, predvsem vitamin K, pomagajo odstraniti podočnjake. Nanašajte jih v tankem sloju in z nežnim trepljanjem. Na tak način nanesite tudi korektor, pozabite na uporabo čopiča.

Pri prekrivanju podočnjakov bo svoje naredil korektor, a ne le pravilno nanesen, temveč tudi primerno izbran. Ta naj bo lahek in kremast, tisti v stiku so za predel okoli oči pretežki.

Bela ali bež črta na notranji strani spodnje veke bo osvežila vaš videz, prav tako na zgornjo veko nanesite belo senčilo, ki oči vizualno poveča in na ta način odvrne pozornost s podočnjakov.

Ne spreglejte