Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

koža opekline aloe vera sonce poletje morje

Četrtek, 25. 7. 2013, 16.52

8 let

Triki za pomiritev opečene kože

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsi vemo, da je sonce vsako leto vedno bolj nevarno in da se je na plažah bolje skrivati soncu, kot pa se mu nastavljati. Če pa vas vseeno opeče, vam predstavljamo trike, kako pomiriti žgočo rdečico.

Vročinski val že trka na vrata in kaže svoje zobe. Temperature naj bi se v naslednjih dnevih povzpele tudi do 35 stopinj Celzija in opeče nas lahko že na sprehodu po mestnih ulicah. Seveda je preventiva vedno boljša od kurative, a vseeno je dobro vedeti, kaj storiti, če vas opeče sonce. 1. Navlažena koža Opečena koža je suha koža, ki se potem zelo hitro tudi olupi. Da do tega ne bi prišlo, se morate čim bolj mazati z mlekom za telo in različnimi kremami, ki blažijo opekline. S tem si boste tudi zagotovili, da se bo rdečica spremenila v lepo rjavo barvo. Vseeno ni konec sveta, če vas malo opeče. Zgodba je povsem drugačna, če je rdečica prehuda in nastanejo mehurji. Takrat je najbolje obiskati zdravnika. 2. Mleko ali jogurt Ob opeklinah, ki nas na začetku pečejo, lahko tudi bolijo in srbijo, nam vse te občutke lahko blažijo mlečni izdelki. Izberite polnomastno mleko ali jogurt. Z jogurtom se namažite po rdečici in ta ga bo vpila kot puščava vodo. Polnomastno mleko pa si lahko zlijete v kad in se v vodno-mlečni mešanici ohladite. A bodite pozorni – bolj kot sta jogurt ali mleko mastna, bolj vam bo vaša koža hvaležna. Mlečna kislina dela čudeže.

3. Aloe vera Gel narejen iz aloe vere prav tako miri razdraženo in opečeno kožo. A pazite – izbrati morate tistega, ki ima visok odstotek aloe vere (vsaj 95 %). Veliko gelov iz aloe ima dodane snovi, ki so nepotrebne. 4. Kis, pomešan z vodo V stekleničko z razpršilom zmešajte polovico kisa in polovico vode. Mešanica vas bo pomirila in navlažila hkrati, čeprav bo vonj morda malce neprijeten, bodo rezultati lahko vidni zelo kmalu. Poleg tega pa se s tem lahko hladite na terasi, ko se skrivate pred soncem.

Ne spreglejte