SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Ste vedeli, da Aloe Arborescens ni Aloe Vera?

Oglasno sporočilo

Aloje so sukulentne rastline (polne soka) in so trajnice. Malce so podobne kaktusom, zato so jih v preteklosti pogosto zamenjevali z njimi.

Danes sta najpogostejši vrsti, ki se uporabljata komercialno, Aloe Barbadensis Miller (poznana kot Aloe Vera) in Aloe Arborescens. Obe imata medicinske lastnosti in sta tudi okrasni hišni rastlini. Kljub podobnosti ju je mogoče razlikovati, če upoštevamo njune značilnosti.

Najočitnejša razlika med rastlinama Aloe Vera in Aloe Arborescens je oblika in barva listov. List Aloe Vera je trikoten z dvema zunanjima membranama, ki sta zeleni in usnjati. Listi so lahko dolgi od 60 do 90 centimetrov, tehtajo pa lahko do dva kilograma.

Cvetovi so večji in lažji od Arborescens, njihova barva je pretežno rumena. Listi Aloe Arborescens so majhni in obokani, dolgi so od 50 do 60 centimetrov in tehtajo od 10 do 150 gramov. Cvetovi so izrazito rdeče barve. Aloe Arborescens je rastlina s številnimi stebli in brez začetnega korena. Raste kot grmovje in oblikuje steblo.

Aloe Barbadensis (Vera) Aloe Barbadensis (Vera)

Aloe Arboresens Aloe Arboresens

Aloe Vera in Aloe Arborescens sta zdravilni rastlini, vendar ima zadnja višjo raven aktivnih učinkovin. Terapevtske zmožnosti Aloe Arborescens so nesporno večje kot pri Aloe Vera. Zaradi manjših listov in daljše dobe kultivacije je pridelava gela kompleksnejša, zaradi česar so v primerjavi z Aloe Verao višji tudi stroški.

Ne glede na razlike med rastlinama sta obe odlični za nego kože in las, pri notranji uporabi pa ima Aloe Arborescens izrazito prednost.

Inovativen BIO sirup, razvit na podlagi slovenskega znanja

Za vas smo na naši spletni strani www.heliomedico.si pripravili posebno ponudbo! Dve steklenički sirupa vam v tem tednu Švedsko grenčico, vredno 14,90 evra, prineseta povsem BREZPLAČNO. Kliknite TUKAJ in si poglejte ponudbo.

aloe vera napitek grenčica Heliomedico

V nadaljevanju vam predstavljamo BIO sirup na osnovi Aloe Arborescens, ki ima, kot smo že omenili, izrazito prednost pred Aloe Vero. Sirup je izdelan iz izbranih substanc z minimalno predelavo, da smo ohranili kar največ učinkovin. Gre za edinstven postopek proizvodnje, ki smo ga razvili sami, da bi vam lahko ponudili najboljše, kar vsebuje rastlina. Poleg kakovosti, ki jo sirup ponuja, je tudi izredno dobrega okusa, zato ga imajo radi tudi otroci.

Pri celotnem postopku od sestavin do končnega izdelka smo bili zelo pozorni tudi na embalažo. Menimo, da je le kakovostna steklena embalaža dovolj dobra za izdelek, ki vam ga predstavljamo. Po uporabi lahko embalažo preprosto recikliramo in s tem praktično nič ne obremenimo okolja.

BIO NAPITEK: Aloe Arborescens & granatno jabolko

Granatno jabolko je prava vitaminska bomba, oboroženo pa je tudi z zalogami vitaminov B-kompleksa. Ko temu prištejemo še veliko kalija in fosforja, je kombinacija naravnost popolna.

Punicagalini v granatnih jabolkih so izjemno močni antioksidanti, ki so v soku in olupku. Iz zadnjega izdelujejo granatno jabolko v prahu in njegov izvleček. Ocenjujejo, da je aktivnost punicagalinov trikrat močnejša od antioksidantov v rdečem vinu in zelenem čaju. V našem napitku je 30 odstotkov granatnega jabolka.

BIO NAPITEK: Aloe Arborescens & ingver

Ingverja je dodano najmanj 12 odstotkov in kot začimba daje napitku nekoliko pikanten okus. Ingver je znan kot tradicionalno zdravilo, dnevni energetski tonik, v kombinaciji z aloo in medom pa daje napitku posebno svežino.

Znanstveniki ingver že od nekdaj prištevajo med enega najmočnejših rastlinskih antioksidantov. Številne zdravstvene raziskave so tudi dokazale, da pomaga pri zgagi, slabi prebavi in bruhanju ter preprečuje slabost med potovanjem.

Švedska grenčica

Suha mešanica dolgo poznanih zdravilnih zelišč, skrbno nabranih, posušenih in shranjenih za domačo pripravo eliksirja. Iz zelišč se pripravi stoletja uporaben eliksir - pripravek za lajšanje mnogo težav. Mešanico suhih zelišč z domačim žganjem pripravite sami doma.

Posebno ponudbo z GRATIS Švedsko grenčico najdete samo na www.heliomedico.si!

Za dodatne informacije smo na voljo tudi prek e-pošte info@heliomedico.si ali na GSM: 040 504 245.

Napitki so na voljo tudi v prodajalnah Sanolabor, Kalček, Lekarnah Maribor, Lekarnah Celje, Ekošara, izbranih Vrtnih centrih Kalia, trgovinah Vitacare, spletni trgovini www.aloearborescens.si in še nekaterih prodajalnah, specializiranih za prodajo ekoloških izdelkov.

Naročnik oglasa je HELIO MEDICO, d. o. o. 

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin