Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
9. 2. 2020,
11.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

11

Natisni članek

Tracy Brabin obleka poslanka

Nedelja, 9. 2. 2020, 11.23

4 leta, 2 meseca

Zaradi gole rame britansko poslanko označili za cipo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

11

Tracy Brabin | Takole je Tracy Brabin pred nekaj dnevi nagovorila spodnji dom britanskega parlamenta. | Foto Twitter

Takole je Tracy Brabin pred nekaj dnevi nagovorila spodnji dom britanskega parlamenta.

Foto: Twitter

Potem ko je britanska poslanka v parlamentu pokazala golo ramo, se je nanjo usul val kritik, nad čimer je zgrožena. Gonjo proti njej primerja kar s serijo Deklina zgodba.

Opravo britanske poslanke Tracy Brabin so označili za najmanj neprimerno, nekateri pa celo za vlačugarsko, potem ko ji je med govorom v spodnjem domu britanskega parlamenta obleka zdrsnila z rame.

Fotografija je hitro zaokrožila po spletu in uporabniki družbenih omrežij niso skoparili z negativnimi komentarji, na kar se je kmalu odzvala tudi Brabinova sama.

Odzive je primerjala s priljubljeno serijo Deklina zgodba, ki se dogaja v distopični ameriški družbi, v kateri ženske nimajo praktično nobenih pravic in služijo le za razmnoževanje.

Ne more verjeti, da je nastal tak vik in krik zaradi golega ramena

"Reakcija je bila pretirana, prenapihnjena, češ da sem cipa, vlačuga. In vse to samo zaradi ramena. Kot v Deklini zgodbi ali pa viktorijanski Angliji, kjer nisi smel kazati gležnjev," je potarnala za britanski The Times.

Branila se je tudi na Twitterju, kjer je zapisala: "Žal nimam časa, da bi odgovarjala vsakemu posebej, a lahko potrdim, da nisem: zmačkana, vlačuga, pijanka ali v pripravljenosti, da bi dojila. Kdo bi si mislil, da bodo ljudje postali tako čustveni zaradi ramena."

Okrcala jo je tudi naša strokovnjakinja

A Brabinova ni vzbudila pozornost le pri Britancih in preostalih tviteraših, temveč tudi pri naši strokovnjakinji za kulturo oblačenja Lei Pisani, ki je na Facebooku zapisala:

"Od zdaj naprej se ne bom več pritoževala nad podobo naših politikov," je šaljivo pripomnila. "Dobri so, pravzaprav odlični. Angleži, ja, oni pa imajo še veliko dela. Tako oblečeno/slečena/seksi ali pa tudi ne je nastopila poslanka Tracy Brabin v angleškem parlamentu."

O tem, kaj ima Pisanijeva povedati o modi politikov, si lahko preberete tukaj:

Trendi "Politiki in političarke morajo vedeti, kaj je primerno obleči in kaj ne"

Naša svetovalka za kulturo oblačenja meni, da je bila Brabinova za svojo funkcijo neprimerno oblečena. | Foto: Taja Košir Popovič Naša svetovalka za kulturo oblačenja meni, da je bila Brabinova za svojo funkcijo neprimerno oblečena. Foto: Taja Košir Popovič

Na koncu z obleko storila dobro delo

58-letna poslanka je sicer na koncu vse skupaj obrnila sebi v prid, saj se je odločila obleko, ki je povzročila pravi "shouldergate", prodati prek eBaya in sredstva nameniti dobrodelni organizaciji Girlguiding, ki pomaga dekletom in mladim ženskam po Veliki Britaniji.

Za obleko, ki jo je Brabinova kupila v priljubljeni spletni trgovini Asos, kjer je moda zelo cenovno dostopna, trenutno ponujajo kar 17 tisoč funtov (več kot 20 tisoč evrov).

Preverite še:

stil, moda
Trendi Trend, ki ne sme v novo desetletje: pajkice za v službo #video
Ne spreglejte