Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

celulit

Petek, 17. 5. 2013, 16.46

8 let

Začnite boj proti celulitu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poletje je pred vrati in boj proti celulitu, najbolj zoprni ženski nadlogi, se začenja. Poglejte, kaj lahko storite proti pomarančni koži in za svoje telo.

Vnašajte dovolj tekočine Voda, voda in še enkrat voda bo vašemu telesu pomagala, da se znebi odvečnih strupov, zato jo popijte vsaj osem kozarcev na dan. Navadne, brez mehurčkov ali okusa.

Kava za čaj Pitje kave zamenjajte s pitjem zelenega čaja, ki je poln antioksidantov, hkrati pa ne povzroča dehidracije tako kot kava. Proti celulitu pomaga čaj iz koprive, ki spodbuja cirkulacijo krvi in razstrupljanje organizma.

Jejte bolj zdravo Zmanjšajte vnos nezdravih maščob in sladkorjev, namesto mesa raje izberite ribo ali pusto piščančje meso, vendar v majhnih količinah. Povečajte vnos vlaknin, mineralov in vitaminov, ki jih najdete v sadju in zelenjavi, predvsem vnos vitamina C, ki pospešuje izločanje strupenih snovi iz organizma. Enostavne ogljikove hidrate zamenjajte s sestavljenimi (polnozrnate testenine, rjavi riž, ovseni kosmiči ...). Izogibajte se preslani in preveč začinjeni hrani, ki zadržuje vodo v telesu.

Razstrupite se Privoščite si razstrupljevalno kuro proti celulitu, pri tem so vam lahko v pomoč številni čaji (koprivin, regratov, iz divjega ovsa), zelena zelenjava (beluši) in začimbe (kurkuma, peteršilj, origano, bazilika, timijan, rožmarin).

Migajte Brezpogojno si vsak dan vzemite vsaj pol ure za gibanje in tako pospešite izločanje strupenih snovi iz telesa. Plavanje velja za idealno obliko vadbe v boju proti celulitu. Gibanje telesu dovaja kisik, kar spodbuja kroženje krvi in preprečuje nastanek celulita.

Masirajte Znano je, da masaža spodbuja kroženje krvi in delovanje limfe, zato si občasno zmasirajte mesta, kjer se je pojavil celulit. Masaža naj ne bo pregroba, saj je celulit od tri do pet centimetrov globoko v podkožju, zato ni razloga za pretirano gnetenje, lahko pa si pomagate s proticelulitno kremo.

Sprostite se Raziskave kažejo, da je eden izmed dejavnikov pri nastanku celulita tudi stres, zato poskrbite, da se boste po napornem dnevu vsaj malo sprostili. Skrbi, če je le mogoče, pustite v službi, in uživajte v prostem času.

Ne spreglejte