Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
1. 5. 2020,
4.01

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Natisni članek

kritika Vogue André Leon Talley Anna Wintour

Petek, 1. 5. 2020, 4.01

3 leta, 11 mesecev

"Vrata za kritiziranje urednice s hudičevim načrtom so zdaj na stežaj odprta"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Anna Wintour, André Leon Talley | André in Anna sta Vogue soustvarjala več desetletij, nato pa ga je zamenjala za 22-letno zvezdo YouTuba. | Foto Getty Images

André in Anna sta Vogue soustvarjala več desetletij, nato pa ga je zamenjala za 22-letno zvezdo YouTuba.

Foto: Getty Images

Na legendarno urednico ameriške izdaje revije Vogue Anno Wintour v času pandemije letijo hude kritike in slavni umetnik napoveduje, da bo še huje. Vse skupaj pa je začel oblikovalec in dolga leta tesen Annin sodelavec André Leon Talley.

Ameriški oblikovalec André Leon Talley je pred nekaj dnevi javno kritiziral urednico revije Vogue, Britanko Anno Wintour, ki je znana po svoji hladnosti, nedostopnosti in včasih tudi krutosti.

Leon Talley pravi, da je "nesposobna človeške prijaznosti" in da ga je iz Vogua vrgla, ker je "prestar, predebel in nekulski". Z Wintourjevo sta za Vogue skrbela več desetletij, nato pa ga je zamenjala za 22-letno zvezdo YouTuba Lizo Koshy. "Po več letih zvestobe in prijateljstva bi se lahko od mene poslovila dostojno, a tega ni sposobna."

Več o tem razkriva v svoji prihajajoči biografiji, napovedani za letošnji september, The Chiffon Trenches, v kateri se je razpisal tudi o tem, da je Anna "imuna proti vsemu, razen proti slavnim in vplivnim ljudem, kakršnim daje prednost na straneh Vogua".

André Leon Talley se je o Anni razpisal v prihajajoči knjigi The Chiffon Trenches. | Foto: Getty Images André Leon Talley se je o Anni razpisal v prihajajoči knjigi The Chiffon Trenches. Foto: Getty Images

"Zdaj bodo morda tudi drugi upali spregovoriti o tem, kakšna je v resnici"

Njegovo kritiko ene najuspešnejših ženk v modni industriji je javno pohvalil umetnik Ralph Rucci, ki je dejal, da je Leon Talley s tem odprl "vrata za kritiziranje Anne, ki so bila do zdaj iz strahu pred širjenjem resnice več let zaklenjena", ter napovedal, da si bodo zdaj morda tudi drugi upali spregovoriti o tem, kakšna je Wintourjeva v resnici. 

O tem se je razpisal kar na Instagramu, kjer je objavil fotografijo z Leonom Talleyjem, Anno pa označil za "Britanko, ki dela pri Voguu": 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.....Now you DO REALIZE that a door, locked for years, out of fear of retribution for truth, has been OPENED WIDE. My dear friend and man of such vision, intelligence, and hurt has spoken forth regarding the British woman who works at Vogue. I am proud of him for taking this step because there has been so much personal evil and destruction, and now perhaps others will feel safe to speak. Last night He asked when will I find my space of strength and tell all. I told him and you that I will.... now he must take center stage. I have been working on all of the evil memories, and we have emailed and photographed proof along with many, many people who came forth and spoken..... and I will write about what I had to contend with concerning this very, very meaningless person who deeply knew that she had no substance to exist in the realms of Snow, Vreeland, Mirabella, Orton, Weir, and thus she had to ice berg her self to float through the sea and destroy not help our metier. It’s finished! The recalibration of life, perspective, and the essence, which is the need and destination of love, will now lift this disease. Oh, she did not act alone, she had a diabolical man who assisted in the santanic plan. Karma. It’s a severe injury to the brain to realize that we have tolerated this mediocrity in our metier for almost four decades.

A post shared by ralph rucci (@ralphrucci) on

Zapisal je, da je ponosen na prijatelja, ker se je odločil spregovoriti, hkrati pa tudi sam dodal nekaj misli o 70-letni slavni urednici, po kateri je nastala priljubljena knjiga Hudičevka v Pradi, kasneje pa še film. Razkril je, da "Wintourjeva deluje s hudičevim načrtom", a ne sama, saj ji pri tem "pomaga peklenski moški", ter da ima "fotodokaze svojih zlobnih spominov nanjo". 

Tiskovni predstavniki ameriške izdaje revije Vogue in Anne Wintour se za zdaj še niso odzvali na te kritike.

Preberite tudi:

Anna Wintour
Trendi Melania Trump za urednico Vogua še vedno ni ameriška prva dama #video
Ne spreglejte