Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
12.26

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Modna Ikona Vera Wang modna oblikovalka poročna obleka

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 12.26

3 leta, 11 mesecev

Vera Wang: 64-letnica v črni oblekici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ime modne oblikovalke Vere Wang se pojavi na skoraj vsaki odmevni zvezdniški poroki, oblikovalka čudovitih kreacij v belem pa sebe največkrat ovije v črnino.

Vera Wang je svojo pot v svet mode začela kot prodajalka, nato pa aranžerka izložb v salonu modne hiše Yves Saint Laurent. Njen čut za estetiko je opazila takratna urednica revije Vogue Frances Stain, ki ji je ponudila delo novinarke. Revijo je po 17 letih zapustila, ko ni dobila napredovanja, ki je pripadlo danes aktualni urednici Anni Wintour. Vera se je tako pridružila modni hiši Ralph Lauren, kjer je delala kot oblikovalka pasov, klobukov, torbic in nakita. Nekdanja umetnostna drsalka in zgodovinarka pa se je v danes nadvse cenjeno modno oblikovalko prelevila zaradi lastne poroke. Newyorčanka kitajskih korenin se je v želji po popolni poroki namreč kar sama lotila organizacije svojega najlepšega dneva v življenju. Od organizacije lastne poroke do kariere Vera se je pri 40 letih poročila z Arthurjem Beckerjem, s katerim sta posvojila tudi dve hčeri. Ob organizaciji lastne poroke pa je Vera odkrila tudi tržno nišo. Nekaj mesecev po poroki je z očetovo finančno podporo začela uresničevati svoje sanje, leta 1990 pa tudi odprla prvo trgovino s poročnimi oblekami Vera Wang Bridal House. Mimogrede, Vera in Arthur sta leta 2012 naznanila, da se ločujeta.

Od Mariah Carey do Michelle Obama Wangova je oblikovala poročne obleke za številne zvezdnice, bele kreacije z Verinim podpisom so na svoj dan nosile Chelsea Clinton, Karenna Gore, Ivanka Trump, Campbell Brown, Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, Jennifer Garner, Sharon Stone, Sarah Michelle Gellar, Hilary Duff, Uma Thurman, Holly Hunter, Kate Hudson, Khloe Kardashian in Kim Kardashian, na njene kreacije pa prisega celo Michelle Obama. Wangova poleg poročnih oblek ustvarja tudi večerne kreacije, ki so jih na rdečih preprogah nosile že zvezdnice, kot sta Sandra Bullock in Sofia Vergara. Oblikuje tudi kostume za umetnostne drsalce, ima svojo linijo parfumov, sončnih očal, nakita, čevljev in celo dodatkov za dom.

Njene poročne obleke so sicer preproste, prevladujejo nežne pastelne barve in so ročno delo iz prestižnih materialov in okrasnih detajlov. Pa cena? Od tri do 30 tisoč ameriških dolarjev.

Oblikovalka poročnih oblek v črnini Oblikovalka, ki je pri svojih 64 letih videti bolje kot marsikatera 30-letnica, še danes rada obleče oprijeto večerno obleko, dobro pa je videti tudi v usnjenih pajkicah. Čeprav Vera ustvarja romantične bele in kremne poročne kreacije, pa je po duši privrženka punka in rocka. Vera kombinira različne materiale, od usnja do krzna, poleg temnih barv pa jo ob posebnih priložnostih lahko vidimo tudi v rožnatih odtenkih. Kot je nekoč izjavila, bi verjetno morala nositi konfekcijsko številko 34, ampak raje obleče nekaj številk večje kose, ki udobno padajo ob telesu, precej pri srcu pa ji je tudi plastenje oblačil. Temnolaska je znana tudi po tem, da le redko uporablja ličila, njeni neskončno dolgi črni lasje pa ponavadi prosto padajo in še na misel ji ne pride, da bi blizu pustila kakšnim manhattanskim frizerskim škarjam.

Ne spreglejte