Štiri napake pri oblikovanju obrvi

Pravilno oblikovane obrvi dajo obrazu pravo ostrino in očem ustrezen okvir, zato naj vas ustvarjanje s pinceto ne zanese predaleč.

1 / 2

Foto: YouTube

2 / 2

Foto: YouTube

Pretirano poudarjanje loka

Lepo oblikovan lok obrvi da pogledu pridih zapeljivosti, a nikakor ne pretiravajte s previsokim in preostrim lokom, saj je lahko videti nenaravno, poleg tega pa bo vaš izraz na obrazu ves čas videti presenečeno.

Puljenje zgornjega dela obrvi

Osnovno pravilo puljenja obrvi se glasi: Nikoli ne puli dlačic na zgornji strani obrvi! Oblikujte jih le spodaj, če ravno vztrajate, pa jih lahko nekoliko pristrižete s škarjicami ali jih raje ukrotite s pršilom ali gelom za lase.

Pretanke obrvi

Ko v roke primete pinceto, morate vedeti, kdaj je čas, da se ustavite. Obrvi, ki so videti kot tanke črtice, so že zdavnaj iz mode! Obraz postarajo, predvsem pa so videti nezdravo in nenaravno.

Preveč odebeljene obrvi

Seveda nobena skrajnost ni dobra, zato tako kot pretanke niso nič kaj privlačne niti predebele obrvi. Letos so v modi košate in polne obrvi, pri tem pa si pomagajte s svinčnikom, ki mora biti v barvi vaših obrvi. A ne pretiravajte, saj preveč odebeljene obrvi delujejo smešno ne glede na to, kako dobro morda pristajajo kakšni modni blogerki.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano