Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
14. 5. 2019,
17.57

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Natisni članek

Victoria's Secret modna revija šov

Torek, 14. 5. 2019, 17.57

4 leta, 11 mesecev

Šov Victoria's Secret doživlja korenite spremembe #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

1

Victoria's Secret | Lanska revija, novembra 2019. Manekenke od leve proti desni: Taylor Hill, Jasmine Tookes, Elsa Hosk in Adriana Lima. | Foto Getty Images

Lanska revija, novembra 2019. Manekenke od leve proti desni: Taylor Hill, Jasmine Tookes, Elsa Hosk in Adriana Lima.

Foto: Getty Images

Ena najbolj spektakularnih modnih revij Victoria's Secret se, kot kaže, ne bo več predvajala na malih zaslonih, saj se je vodstvo znamke odločilo, da mora temeljito premisliti, kakšna bo prihodnost šova.

Modna revija priljubljene znamke Victoria's Secret je bila več kot dve desetletji ena najbolj pričakovanih in spektakularnih, številne manekenke pa so si udeležbo v njej štele kot veliko čast.

A zadnja leta je na znamko letelo veliko kritik, češ da ne gre v korak s časom, da ne priznava manekenk obilnejših postav in da je v vsakoletnem šovu premalo raznolikosti.

Vse skupaj je še poslabšal kar njihov vodja marketinga, Ed Razek, ki je le dan po lanskem šovu znamki dodatne težave nakopal z izjavo, da nikakor ne razmišljajo, da bi v svojo slavno modno revijo vključili tudi manekenke z oblinami in transseksualce: "Zakaj ne? Zato, ker je šov fantazija in 42-minutni spektakel. Je edina takšna revija na svetu in katerakoli druga znamka bi jo takoj vzela za svojo, vključno z našimi tekmeci, ki nas ves čas kritizirajo. In to počnejo zato, ker smo vodilni."

Victoria's Secret
Trendi Zaradi izjav o transseksualnih in obilnejših modelih se Victorii Secret majejo tla

Ena prvih revij, maja 1998. Manekenke od leve proti desni: Daniela Pestova, Stephanie Seymour, Karen Mulder in Ines Rivero | Foto: Reuters Ena prvih revij, maja 1998. Manekenke od leve proti desni: Daniela Pestova, Stephanie Seymour, Karen Mulder in Ines Rivero Foto: Reuters

Upajo, da bodo ustvarili "drugačen tip dogodka"

Čeprav se je znamka do zdaj otepala vsakršnih sprememb ter se strogo držala svojih načel, kljub spreminjajočemu trgu, so se zdaj določili, da je vseeno čas, da nekaj ukrenejo. In odločili so se za najmanj logično potezo, da svojega slavnega šova ne bodo več predvajali na malih zaslonih.

"Odločili smo se za temeljit razmislek o našem tradicionalnem šovu. Mislimo, da nam predvajanje na televiziji v prihodnje ne bo več ustrezalo," je sporočil direktor, Leslie Wexner.

Dodal je še, da se mora šov, ki je do zdaj pred TV-zaslone privabil na milijone gledalcev, spremeniti, da bi lahko rasel. Zato upa, da bodo lahko ustvarili "drugačen tip dogodka", pri čemer je še namignil, da bo znamka v prihodnje spet premikala meje, pri čemer je v zadnjem času padla na celi črti.

Novica o tej odločitvi je prišla ravno v času, ko rezultati gledanosti niso ravno naklonjeni tej legendarni modni reviji. Lanski šov je imel namreč rekordno nizko gledanost - le 3,3 milijona gledalcev - leto prej pa jih je imel kar pet.

Spektakel za 12 milijonov

Kot kaže, je bila torej modna revija novembra lani zadnja. Odvijala se je v mestu, kjer se je vse skupaj začelo: v New Yorku. Tam je znamka leta 1995 gostila prvo modno revijo, lani pa se je v velikem jabolku odvijala že šestnajstič.

V več kot 20 letih so jo priredili na številnih lokacijah po svetu, med drugim tudi v Parizu, Londonu in Šanghaju, kjer se je zgodila ena najbolj kontroverznih. Kitajci so namreč številnim manekenkam prepovedali vstop v državo zaradi preteklih objav na družbenih omrežjih, ki so bile žaljive za Kitajsko. Kitajske oblasti vsakič, ko pričakujejo obisk svetovno znane osebe, temeljito pregledajo njena družbena omrežja in analizirajo, ali jih je s kakšno objavo kakorkoli užalila.

Šov, ki so ga predvajali v približno 190 državah in ki stane okrog 12 milijonov ameriških dolarjev (približno deset milijonov evrov), so poleg manekenk in angelčkov vsako leto popestrili številni glasbeni nastopi. Ta čast je med drugim pripadla Taylor Swift, Rihanni, Kanyeju Westu, Usherju, Riti Ora, Edu Sheeranu in Lady Gaga.

Kanye West in Adriana Lima leta 2011 | Foto: Getty Images Kanye West in Adriana Lima leta 2011 Foto: Getty Images

Preverite tudi:

Barbara Palvin
Trendi Madžarko so pri Victoria's Secret razglasili za model "močnejše postave"
Victoria's Secret
Trendi Adriana Lima se je poslovila od angelskih kril #foto
Ne spreglejte