Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valerija Kelava Aleš Bravničar Vogue naslovnica revija

Torek, 15. 10. 2013, 21.38

8 let

Slovenka na naslovnici revije Vogue

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija od leta 2005, ko se je na naslovnici Voguea bohotila takrat še Melanija Knaus v poročni obleki, na naslovni strani te revije ni imela svoje predstavnice. Zdaj je to uspelo Valeriji Kelavi.

Valerija Kelava, slovenska manekenka, ki sicer živi in dela v tujini, s svojo podobo krasi naslovnico portugalske izdaje revije Vogue. Fotografijo mlade in uspešne manekenke, ki je v svoji bogati karieri med drugim delala za zveneča imena sveta mode in blagovne znamke, kot so Versace, Zoo, Pop, Jimmy Choo, 10, Russh, Dazed&Confused, iD, Vogue, Burberry, Balenciaga, Prada, Cerutti, je naredil uspešni modni fotograf Chad Pitman, ki se lahko pohvali z nekaj sto naslovnicami modnih revij po vem svetu.

Triindvajsetletna Valerija je na lestvici petdesetih najboljših manekenk spletne strani models.com na 43. mestu, v preteklosti pa je z omenjeno revijo že sodelovala tudi v editorialih. Visoka je 177 centimetrov in sodeluje s številnimi modnimi agencijami po vsem svetu, med katerimi so tudi Elite New York, Why Not Model Management iz Milana in Tess Management iz Londona.

Med prvimi, ki so sodelovali z Valerijo, je bil tudi slovenski modni fotograf Aleš Bravničar, ki še vedno z veseljem spremlja uspehe mlade manekenke. "Spominjam se, da je bila Valerija stara 13 let, ko sem jo pripeljal na uredništvo revije Cosmopolitan. Takrat so nastale ene prvih njenih fotografij. To je bilo še čisto na začetku njene kariere. Kmalu smo z Valerijo naredili kar nekaj dobrih piktorialov tudi za druge revije," pove Bravničar. In kako je vedel, da je Valerija nekaj posebnega? "To je pa tako. Dober fotograf ima izostreno oko, da hitro zazna nekaj posebnega na obrazu, konec koncev lahko zaznamo tudi potencial nekega dekleta. Za Valerijo sem vedel, da ima v sebi nek poseben faktor, takšen, da ji lahko uspe. Na splošno je pri ljudeh tako, ali to imajo v sebi ali pa ne. Vesel sem, da se je danes izšlo tako, da Valerija dela v tujini in da je med najboljšimi na svetu," je še povedal Aleš Bravničar.

Ne spreglejte