Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
12.43

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ustnice zima zimska rekreacija

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 12.43

5 let, 4 mesece

Si želite mehke poljube? Ne oblizujte si ustnic!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Ob mrazu in hladnem vetru ni nič nenavadnega, da določeno škodo utrpijo tudi ustnice. Zato je pozimi, da bi preprečili njihovo izsuševanje, nega še posebej pomembna. A dišeči vazelin ni prava rešitev.

Stran z jezikom Suhe ustnice brez dvoma kličejo po vlaženju z jezikom, a ravno to je del težave. Bolj ko jih močimo z jezikom, bolj in bolj bodo suhe.

Dišeči vazelini ne bodo zalegli Dišeči in svetleči vazelini so privlačne, niso pa koristni, saj zaradi svoje sestave še bolj sušijo ustnice. Zato si raje izberite mazila in balzame z naravnimi sestavinami, še najbolje, da vsebujejo naravna in eterična olja in so izdelani iz čebeljega voska oz. kakavovega masla ali da je njihova osnova karitejevo maslo.

Voda, voda, voda Ustnice so lahko suhe tudi, če popijete premalo vode. Zadostna količina popite vode bo blagodejna za celotno telo, tudi za ustnice.

Piling je tudi ena od rešitev Piling je pomemben tudi za ustnice, saj se tako znebimo odmrlih celic in morebitnih lusk ter jih dobro prekrvavimo. Pripravite si ga lahko sami doma.

Medeni piling: V skodelici zmešajte eno čajno žličko sode bikarbone in eno medu. Zmes pustite na ustnicah pet minut, nato jih začnite nežno masirati. Na koncu jih sperite s toplo vodo in jih namažite z naravnim balzamom ali mazilom.

Sladkorni piling: Eno čajno žličko belega sladkorja stresite na sredino dlani in dodajte nekaj kapljic vode – toliko, da bo zmes primerna za nanašanje. Na ustnice jo nanesite s konicami prstov, nato pa nežno masirajte vsaj pol minute. Sperite jo z vodo, na ustnice pa nanesite olivno olje, ki jih bo nahranilo.

Alergija na šminko Suhe ustnice so lahko tudi znak, da ste alergični na katero izmed sestavin v šminki, zobni kremi ali čistilni kremi za obraz. Zato preverite, kaj vsebujejo kozmetični in negovalni izdelki, ki jih uporabljate, in kateri bi lahko bili za vas neprijetni.

Pomanjkanje vitaminov Eden od razlogov za suhe ustnice je lahko tudi pomanjkanje vitaminov, najpogosteje gre za vitamin A. Na jedilnik vključite zeleno zelenjavo, paradižnik in druga živila, bogata s tem vitaminom.

Ne spreglejte