Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
15. 6. 2017,
20.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

poročni dan poroka nevesta stilistka

Četrtek, 15. 6. 2017, 20.23

6 let, 6 mesecev

Sedem napak, ki jih počnejo neveste, in kako se jim izogniti

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
poroka, nevesta | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Med pripravami na poročni dan neveste pogosto delajo podobne stilske napake, ki prinašajo še več nepotrebnega stresa ob velikem dnevu. Preverite, katere so te napake in katere odločitve sprejeti namesto njih.

Priznana poročna stilistka Cynthia Smith, ki že deset let dela v modnem oddelku ene najbolj priznanih modnih revij na svetu Vogue, je za vse bodoče neveste zbrala sedem nasvetov, s katerimi bo načrtovanje poroke lažje in manj stresno, uživanje v velikem dnevu pa boljše.

Izberite tematiko. Namesto da se trudite imeti vse ter zmedeno iščete vzorce in barve, izberite temo poroke in se je držite. Vse, od obleke, rož, hrane do okrasitve, naj bo odraz vašega in partnerjevega stila. Temo poroke (prek poročnih vabil) sporočite še svatom, da se bodo tudi njihove oprave lepo skladale s tem.

Pri obleki ohranite svojo osebnost. Čeprav gre za poseben dan, ne izgubite sebe in ne izberite obleke, ki ni za vas in ne izraža vašega stila. Še vedno morate ostati zvesti sami sebi, zato ne pretiravajte. Nikoli ne oblecite obleke samo zato, bo boste osrečili nekoga drugega. Če se v njej ne počutite dobro, se bo to poznalo ves dan in za vedno ostalo na fotografijah.

Tudi družice morajo uživati v vašem dnevu, zato naj nosijo obleko, ki bo všeč tudi njim. | Foto: Thinkstock Tudi družice morajo uživati v vašem dnevu, zato naj nosijo obleko, ki bo všeč tudi njim. Foto: Thinkstock

Družicam pustite svobodo. Če vas bodo na poročni dan spremljale družice, jim pustite prosto pot pri izbiri obleke. Nikar jim ne zapovejte točno določene, saj lahko tako potlačite njihov osebni stil in sproščeno uživanje na vaš dan. Izberite barvo, v kateri bi jih radi videli, in jim sporočite odtenek. Naj si obleko izberejo same, v svetlejšem ali temnejšem odtenku.

Ne pozabite jesti. Že same priprave na poroko so lahko zelo stresne in izogibanje hrani v želji, da bi izgubile še kak kilogram, ni pametno. Pravzaprav bi bilo metabolizem v tem času dobro še malce okrepiti, zato redno telovadite ter se prehranjujte pametno in zdravo. Izogibanje hrani ne prinese nič dobrega.

Najlepše fotografije nastanejo spontano, zato naj bodo čim manj zaigrane. | Foto: Thinkstock Najlepše fotografije nastanejo spontano, zato naj bodo čim manj zaigrane. Foto: Thinkstock

Bodite sproščeni. Fotografije bodo videti veliko lepše in bolj naravne, če ne boste umetno ustvarjali trenutkov, ki naj bi jih fotograf ujel v objektiv. Bodite sproščeni in ne pozirajte vsakič, ko se bo približal. Saj veste: najlepše so tiste fotografije, ki nastanejo spontano.

Odklopite se. Na poročni dan si takoj zjutraj privoščite uro sprostitve. Naj bo to telovadba, tek ali joga. Toliko, da umirite misli in se pripravite na veliki dan, ob katerem je živčnost res nepotrebna.

Uživajte. Ko bo za vami, se boste spraševale, zakaj se nisem bolj sprostila in preprosto uživala v trenutku. Ne obremenjujte se z malenkostmi ter s tem, kako vse poteka in ali so svatje zadovoljni. Ta dan bodite zadovoljni vi in se imejte prekrasno, še svetuje Smithova.


Preberite še:


Ne spreglejte