Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nega telesa depilacija piling

Nedelja, 11. 5. 2014, 15.07

8 let

Pripravite se na poletje v domačem spaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pozabite na drage kozmetične salone, svoje telo lahko razvajate in negujete tudi v domači kopalnici.

Bliža se vroče poletje, ko bomo dolge hlače, puloverje, jakne in zaprte čevlje zamenjali za krilca, majčke brez rokavov in odprte sandale. Tudi dopustniški dnevi na plaži se bližajo, zato poskrbite, da bo vaša koža mehka in negovana. Že zdaj.

Vzemite si dve uri na teden in uživajte, telo vam bo hvaležno:

1. Skrtačite se S krtačenjem spodbudite prekrvavitev, kar je odlično tudi, če se borite s celulitom. V drogerijah lahko kupite različne pripomočke za masažo: masažne rokavice, valjčke in krtače. Pazite, da je vaš pripomoček izdelan iz naravnih materialov. Masirajte se od stopal navzgor, s krožnimi ali dolgimi gibi v smeri srca. Masaža vas bo poživila, hkrati pa boste z njo prebudili kožo.

2. Privoščite si kopel Sledi naj sproščujoča kopel. Voda naj ne bo prevroča, dodate pa ji lahko tudi nekaj kapljic eteričnega olja brina, ki sprošča mišice. Ne le, da boste po kopeli čisti, koža bo bolj mehka, pore se bodo razširile, dlake pa zmehčale, zato jih boste pozneje lažje odstranili.

3. Piling Še pred depilacijo si privoščite piling. Z njim boste odstranili mrtve kožne celice, ki se držijo površine kože. Ste vedeli, da odmrla koža otežuje britje in uničuje britvice?

4. Depilacija Tako, koža je prijetno mehka, dlake so zmehčane, zato jih bomo lažje odstranili. Če se brijete z britvico, nujno uporabite peno ali gel za britje, saj sicer lahko poškodujete povrhnjico kože ali se urežete. Po depilaciji si privoščite še nekaj minut pod prho. Izmenjaje lahko stegna masirate s curkom ledeno hladne in tople vode ter tako še dodatno spodbudite cirkulacijo krvi.

5. Navlažite kožo Za konec pa si privoščite še najbolj prijetno in dišeče opravilo – namažite se z negovalnim in hranljivim mlekom, oljem ali losjonom. Če se pripravljate na kratke rokave, lahko nanesete tudi samoporjavitveno kremo, za katero je nujno, da jo nanašate na čisto kožo, ki ste ji privoščili piling. Tako ne bodo nastali temnejši madeži.

6. Uredite nohte Zavijte se v kopalni plašč ali oblecite pižamo. Zdaj je na vrsti domača pedikura. Pristrizite in uredite nohte ter jih nalakirajte. Najprej izberite sloj prozornega zaščitnega laka, nato pa se poigrajte s kakšnim modnim odtenkom – tudi tu so v modi pastelne barve.

Ne spreglejte