Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 4. 2015,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

preobrazba ličila ličenje

Četrtek, 23. 4. 2015, 16.50

8 let

Pred poroko še na lepotno preobrazbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preden je stopila pred oltar tudi v resnici, smo v našem studiu gostili Jernejo. Ljubiteljica motorjev se je na preobrazbo prijavila, da bi presenetila takrat še bodočega moža.

"Že od nekdaj sem želela postati fotomodel, pa četudi samo za en dan," nam je zaupala Jerneja Sedlar, ki v nedolžni belini ni pristala kar tako. Jerneja je namreč ravno zadnjo aprilsko soboto dahnila usodni da tudi zunaj našega studia.

V sklopu preobrazb, na katere so se v razpisu prijavljale naše bralke, smo izbrali šest gospodičen in gospa, ki so se prepustile ekipi profesionalcev. Zadnja med njimi je 29-letna Jerneja iz Celja. Poklicna rudarka kot mlada raziskovalka dela na razvojnem področju v premogovniku v Velenju. Njena velika ljubezen so motorji, na preobrazbo pa se je prijavila, da bi presenetila svojo prvo ljubezen, moža.

"To je nekaj, kar moraš narediti, ko si še mlad" "Prvič sem doživela nekaj takšnega, profesionalno ličenje, pričeska in fotografiranje, izkušnja je super!" pravi Jerneja. "To je nekaj, kar moraš narediti, ko si še mlad. Za spomin. In za lep konec dvajsetih let," je povedala mladoporočenka.

Jerneji so se posvetili vizažistka, maskerka in stilistka Petra Fröhlich, frizer Ben Jager iz frizerske hiše Stevo ter fotografinja Metka Skrt.

Vrhunec sezone porok je pred vrati, pa priprave? Jernejina preobrazba je bila obarvana v belino, Celjanka pa je s tem odprla sezono porok, ki so pogostejše v toplejših pomladnih dnevih. Če ste ena tistih, ki bodo letos stopile pred oltar, pa vizažistka, maskerka in stilistka Petra Fröhlich svetuje, za kaj še morate poskrbeti pred poroko.

Če boste nego obraza zaupale kozmetičarki, to naredite najmanj tri tedne pred poroko, da se ima koža čas pomiriti in da na njej ne bo rdečice ali ranic. Čeprav so priprave na najsrečnejši dan v življenju lahko zelo stresne, pa se temu poskusite čim bolj izogibati, za lepo kožo pa poskrbite z dovolj spanca, rednim gibanjem in pitjem zadostnih količin vode. Urejeni nohti na rokah, kjer bo kmalu stal poročni prstan, so prav tako pomembna točka. S pastelnimi ali rožnatimi toni laka ne boste zgrešili.

Petra svetuje, da se tik pred poroko ne odločate za radikalne spremembe pričeske in barve las, prav tako se izogibajte sončenju ali obisku solarija v zadnjem trenutku, saj na poročnih fotografijah ne želite žareti iz napačnih razlogov.

Ne pozabite na vodoodporno maskaro in robčke! Pri izbiri obleke se bolj kot na trende ozirajte na to, kaj resnično pristaja vašem tipu postave, in na to, da se boste v njej ves dan tudi dobro počutile. Ta dan vam nihče ne bo očital, če si na domu privoščite tudi vizažista in frizerja. Poročno ličenje je odvisno od želja nevest, nekatere prisegajo na nežnejše tone, nič pa ni narobe niti s temno zadimljenimi očmi. Najbolj priporočljiva je uporaba vodoodporne maskare, saj se dlje obdrži in se ob morebitnih solzah (sreče) ne razmaže. Stilistka svetuje, da imate ob sebi vedno tudi nekaj "prve pomoči", torej ličila v majhni kozmetični torbici za morebitne popravke.

Visoko spete pričeske za nižje neveste In kakšne trende poročnih pričesk za letos napoveduje Ben Jager iz frizerske hiše Stevo? "Veliko je spuščenih kodrov in valov, ali pa so lasje gladko in strogo počesani ter speti na vrhu glave. Če je ženska visoka, višja od ženina, je najboljše, če so lasje nakodrani in spuščeni ali pa speti ob vratu. Če je ženska manjša od ženina, pa pričesko ponavadi spnemo na vrhu glave," pravi mladi frizer in dodaja, da pričeske seveda prilagajajo vsaki stranki posebej, tudi glede na obleko in ličila ter seveda na njene želje.

Ne spreglejte