Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Valentina Jarc ulični stil moda trend Street Style Ljubljana kbm

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 4.09

6 let, 6 mesecev

Po opazovanju mimoidočih je na Instagramu ustvarila profil, namenjen Ljubljani #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Valentina Jarc | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Valentina Jarc je novinarka in urednica, predvsem pa zagrizena uporabnica Instagrama in velika ljubiteljica Ljubljane; njene mode, kotičkov, kulinarike in urbanega življenja, ki jih ponuja. Vse to pridno objavlja na Instagramu, na katerem je Ljubljani, natančneje ljubljanski ulični modi, posvetila poseben profil.

Pred kratkim je Valentina Jarc ustvarila profil Street Style Ljubljana, kjer pridno zbira najbolj modne utrinke z ljubljanskih ulic. Lahko bi rekli, da vodi nekakšen dnevnik uličnega stila naše prestolnice. Zakaj? "Preprosto zato, ker ga pri nas še nihče ni ustvaril," razlaga. V tujini je to že ustaljena praksa; vsaka modna prestolnica ima svojo "StreetStyle platformo", pravi Valentina. In zakaj je ne bi imela še Ljubljana?

Gre za podpiranje modnih navdušenk, za platformo, ki bi opozarjala na njihove najboljše oprave in jim pomagala pri pridobivanju všečkov ter sledilcev. Mogoče tudi za spodbudo, da so lahko še boljše, vsekakor pa gre za modni navdih.

Valentina želi s profilom Street Style Ljubljana spodbujati nadaljnji razvoj ljubljanske ulične mode, sledilcem pa dati zvrhano mero modnega navdiha, kakršnega dobiva sama. "Zelo rada opazujem mimoidoče med pitjem čaja matcha v najljubšem lokalu, še raje pa pogledam na pisano množico na zabavah in med brskanjem po tržnicah iz druge roke."

Čeprav (še) nimamo določenega sloga oblačenja, kot sta na primer francoski šik in skandinavski minimalizem, opaža, da imajo nekateri dober občutek za modo, drugi pa pogosto brcnejo mimo. "Pa četudi zagnano sledijo zadnjim modnim trendom ..."

Valentina Jarc | Foto: Osebni arhiv Foto: Osebni arhiv

Slovenci že od nekdaj na tekočem s trendi

In če kaj Slovenci dobro znamo, je to sledenje trendom, ugotavlja Valentina: "Če se ozremo v preteklost, vidimo, da smo Slovenci že od nekdaj na tekočem z aktualnimi modnimi trendi, pa četudi je bilo včasih veliko težje dostopati do določenih oblačil," pravi in dodaja: "Zelo rada opazujem mlade, ki so, čeprav subkulture počasi izginjajo iz našega modnega vsakdana, še vedno inovativni."

Nazadnje jo je na primer presenetilo, kako hitro je k nam prišel svetovni trend in kako so ga kljub zasoljeni ceni nosili ljubljanski modni navdušenci.

"Po tem, ko je znamka Vetements predstavila svojo DHL-majico, ki je bila kljub vrtoglavi ceni v trenutku razprodana, sem na ljubljanskih ulicah opazila kar nekaj jaken in majic DHL, ki jih niso nosili zaposleni pri logističnem podjetju, ampak mladi, ki so se nekako prigrebli do omenjenih kosov. Seveda ne Vetementsovih, ampak so jih dobili od strica, v trgovini iz druge roke," predvideva Valentina.

 

A post shared by Sodafirm (@sodafirm) on

Del @streetstyleljubljana so lahko vsi, vendar ...

Valentina objave za @streetstyleljubljana izbira z odprtimi rokami, pregleda vse, ki svoje fotografije označijo s @streetstyleljubljana ali #streetstyleljubljana, vendar morajo prestati test, pravi. "Objava ni stoodstotno zagotovljena, ker mora vseeno iti za nek navdih, torej mora biti fotografija okusna in oprava v koraku z modo oziroma zanimiva za modne navdušence in navdušenke." Se pa trudi objaviti večino, ki se jih označi, dodaja.

Sledite ji lahko še na dveh profilih

Valentina je tudi soustvarjalka platforme Punce po svoje, ki združuje vsa dekleta, ki rada potujejo in uživajo (objave izbira po enakem ključu), njene osebne utrinke pa lahko spremljate na naslovu Valentina Jarc.

 

A post shared by Punce uživamo! (@punceposvoje) on

 

A post shared by Punce uživamo! (@punceposvoje) on

 

A post shared by Valentina Jarc (@valentinajarc) on

 

A post shared by Valentina Jarc (@valentinajarc) on

 

A post shared by Valentina Jarc (@valentinajarc) on

Valentina na hitro o ...:

... naj modnem kosu:
vintage kavbojke z visokim pasom.

... dodatku, ki te spremlja vsak dan:
zapestna ura.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
nikoli ne reci nikoli.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
svežega pogleda na preizkušeno klasiko.

.... visokih petah ali čevljih brez pet:
zaradi urbanega stila življenja prisega na drugo.

.... svoji modni ikoni:
sestri Olsen in Maja Wyh.

Vsak ponedeljek predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte