Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

spodnje perilo spodnje hlačke

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Osem napak pri nošenju spodnjega perila

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Foto: Thinkstock

Spodnje perilo je nekaj najbolj samoumevnega, zaradi česar lahko delate napake, ki vam morda škodijo.

Če dobro pomislimo, je spodnje perilo tisto, ki v prvi vrsti skrbi za dobro počutje. Če nas bode, reže ali je na splošno neudobno in koža ne diha, lahko to sproži vrsto negativnih občutkov. Nepravilno izbran material lahko škoduje koži, površni šivi lahko zbadajo, groba čipka prav tako.

Preverite torej, katere napake morda delate pri spodnjem perilu.

Nošenje številko premajhnega perila. Večina žensk si kupi premajhne spodnje hlačke, ki se na koncu izkažejo za skrajno neudobne. Naj vas nič ne ovira pri izbiri številko večjih hlačk, saj boste tako preprečili, da bi vas blago motilo.

Nošenje napačnih hlačk za določeno opravo. Pod oprijeto obleko boste najbrž oblekli tangice, kajne? A nepravilno izbrane lahko naredijo več škode kot koristi, saj se lahko grdo vidijo prav vsi robovi. Pomembnejši je material, ki naj bo mehek, barva naj bo karseda podobna odtenku vaše kože, šivi pa naj bodo komaj vidni. Če bodo izpolnjevale vse te kriterije, lahko oblečete tudi boksarice.

Hlačke bodo udobnejše, če boste kupili takšne brez šivov. | Foto: Thinkstock Hlačke bodo udobnejše, če boste kupili takšne brez šivov. Foto: Thinkstock

Kupovanje hlačk z vidnimi šivi. Kot že opisano zgoraj, so brezšivne hlačke najboljša in najbolj udobna izbira. Ne samo, da so skoraj nevidne pod oblekami, tudi na koži ne bodo pustile nepotrebnih odtisov.

Čipkasto perilo v poletnih mesecih. Morda se čipkasto perilo zdi logična izbira, a kljub luknjicam ne diha, saj je večinoma narejeno iz sintetičnih materialov. Ta pa ne prenaša dobro vročine, vlage in vašega znoja. Poleti raje nosite običajno bombažno spodnje perilo.

Bele hlačke pod belimi oblačili. Belo perilo bo ustvarilo viden kontrast, čeprav se doma to ne bo zdelo, a na dnevni svetlobi je lahko stvar precej drugačna. Kot že omenjeno, si izberite perilo v odtenku, ki je najbolj podoben tenu vaše kože.

Belo perilo pod temnimi oblačili. Modrček v kožnem odtenku pod črno obleko se morda zdi dobra ideja, a svetlejši materiali lahko pod temnimi oblekami na dnevni svetlobi neprijetno izstopajo. Pod temna oblačila torej oblecite temno spodnje perilo.

Pod temnimi oblačili oblecite temno perilo. | Foto: Thinkstock Pod temnimi oblačili oblecite temno perilo. Foto: Thinkstock

Pranje v pralnem stroju. Vroča voda, detergent in hitro vrtenje lahko poslabšajo elastičnost perila. Namesto tega ga raje perite na roke, v pralnem stroju pa le v vrečki za pranje perila in z mrzlo vodo. Poleg tega izpustite tudi sušenje v sušilnem stroju.

Varčevanje in kupovanje poceni perila. Spodnje perilo je tisto, ki je v pravem stiku z vami in skrbi za vaše počutje. Zato je nesmiselno, da bi pri njem varčevali in celo kupovali ceneno perilo. Tega morate menjavati pogosteje, kar se na dolgi rok ne obrestuje. Stremite h kvalitetnemu in udobnemu spodnjemu perilu, ki vam bo služilo leta, ne mesece.

Ne spreglejte