Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maisie Williams Igra prestolov

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 13.42

8 let

Od fantovske najstnice iz Igre prestolov do uporniške zapeljivke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada igralka Maisie Williams, ki je pred slabim mesecem upihnila 18. svečko, je poleg filmskih prepričala tudi modne kritike.

Maisie Williams v eni najbolj priljubljenih serij na svetu Igra prestolov igra Aryo, najmlajšo hčerko junaka Neda Starka, upornico plemiške krvi. V seriji, posneti po delu pisatelja Georgea R.R. Martina, smo je vajeni s kratkimi deškimi lasmi – del serije se je celo pretvarjala, da je deček – na rdeči preprogi pa je mlada igralka vse prej kot to.

Od plesa do igralstva, ki ji je prineslo prve nagrade in prvi milijon Preden se je zaljubila v igralstvo, je Maisie hotela postati plesalka. Od leta 2007 pleše balet in trenira gimnastiko. Britanka, ki je prejšnji mesec upihnila 18. svečko, je igralski krst doživela leta 2011, ko je bila stara komaj 14 let, ravno v visokoproračunski seriji Igra prestolov, kjer je igrala v vseh dozdajšnjih epizodah, tudi v aktualni. Zaigrala je tudi v nekaj drugih serijah in filmih.

Pri 15. je za najboljšo stransko vlogo v omenjeni seriji prejela nagrado portal, s tem pa postala najmlajša igralka, ki ji je to uspelo. Leta 2013 je prejela še BBC-jevo nagrado za najstniško britansko igralko, za svoje delo pa je dobila še veliko drugih nominacij. Igralkino premoženje naj bi letos zrastlo na dober milijon dolarjev.

Pustila šolo in se osredotočila na igralsko kariero Maisie je z novo vlogo pri 14. pustila šolo in se izobraževala doma, a je po dveh letih prenehala tudi to. Kot je povedala v enem od intervjujev, se lahko v šolo še vedno vrne čez nekaj let, trenutno pa se želi posvetiti izključno igri. Zaradi te odločitve so jo številni označili za še eno od propadlih mladih zvezd, ki jim je slava stopila v glavo, a najstnici za zdaj kaže dobro.

Uporniška ikona, ki prisega na romantične obleke Čeprav naj bi bila uporniška Maisie precej podobna liku Arye, po katerem je zaslovela, pa to velja le za njen značaj. Mlado igralko namreč številni označujejo za novo modno ikono med mlajšimi kolegi, saj na rdeči preprogi nikoli ne razočara. 18-letnica prisega na romantične kreacije pudrastih in pastelnih barv, bolj redko pa jo vidimo tudi v črnini. Veliko pozornosti pritegne tudi z močnimi obraznimi potezami in poudarjenimi obrvmi. Znamke, po katerih posega, pa so vsako leto bolj prestižne.

Ne spreglejte