Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2013,
13.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nega kože

Nedelja, 19. 5. 2013, 13.20

7 let, 12 mesecev

Nega kože od 20. do 50. leta in naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koža ima svoje zahteve, ki se z leti spreminjajo. Kakšne so in kako jih zadovoljiti, da bomo zadovoljni s svojim videzom?

Nega kože pri dvajsetih Če ste do zdaj kremo z zaščitnim faktorjem nase nanašali le na soncu, je zdaj pravi trenutek, da začnete uporabljati kremo za obraz, ki vsebuje vsaj faktor dvajset, še bolje trideset. To je ena ključnih naložb v zdravo in mladostno kožo. Uporabljajte tudi druge izdelke (tonik, maska …) za obraz, po potrebi se ne branite kreme proti mozoljem, ki se v teh letih še vedno radi pojavijo. Ni vam treba pretiravati z uporabo ličil, nepravilnosti raje prekrijte s korektorjem ali tonirano kremo kot pudrom.

Nega kože pri tridesetih Prve gubice so neizogibne, koža postaja manj prožna in napeta, zato zdaj izberite kremo za obraz z dodatkom retinoidov, ki bodo ublažili proces staranja, in ne pozabite na njen zaščitni faktor. Ko enkrat najdete ustrezno kremo zase, je nekaj časa ne menjajte. Če je vaša koža brez leska, si pomagajte z nežnim pilingom, vendar ne prepogosto, dovolj je enkrat tedensko. Na sonce se ne odpravljajte brez zaščite s kremo in brez pokrivala ter v ustreznih oblačilih.

Nega kože pri štiridesetih Pri teh letih začne koža še bolj potrebovati spanec kot prej in hitreje pokaže znake pomanjkanja spanca. Če si ne želite bledikavega videza in uvele kože, ki se ji gube še bolj poznajo zaradi neprespanosti, se dobro (vsaj od 7 do 8 ur) naspite vsako noč. Zavedajte se, da ne morete več uporabljati enake obrazne kozmetike kot pred dvajsetimi leti, ampak poiščite kremo proti gubicam, gubam, pigmentnim madežem … Kreme z dodatkom peptidov in koencimom Q10 bodo koži povrnile prožnost, krema z dodatkom alfa hidroksilne kisline pa deluje proti madežem, če nanjo niste preobčutljivi.

Nega kože pri petdesetih in naprej Lojnice proizvajajo vedno manj maščobe, zato je koža suha in občutljiva ter potrebuje kremo z vlažilnim učinkom. Priporočljive so kreme z antioksidanti in ceramidi, ki pomagajo koži, da zadržuje vlago. Če ste do zdaj uporabljali milo za obraz, ga nadomestite s čistilnim mlekom, tonikom ali peno. Posebno pozornost namenite predelu okoli oči, ki je lahko zaradi izgube kolagena in maščobe videti bolj udrto, kar lahko delno omilite s kremo z dodatkom silikona, ki bo zapolnil in tako zgladil gube.

Ne spreglejte