Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
10.45

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kostum naredi sam noč čarovnic Katja Koselj

Torek, 27. 10. 2015, 10.45

2 leti, 9 mesecev

Naredi svoj kostum za noč čarovnic: slikarka Frida Kahlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bliža se noč čarovnic, z njo pa številne zabave v kostumih. Če še nimate ideje, v kaj se (pre)obleči, lahko sledite navodilom oblikovalke nakita Katja Koselj. Njena prva ideja je kostum Fride Kahlo.

Mehiška slikarka Frida Kahlo je že desetletja navdih umetnikom in modnim ustvarjalcem. Nenavadna gospa namreč ni slovela le po svojih barvitih slikah, ampak tudi po svojem življenjskem in modnem slogu.

Frida je bila tudi navdih oblikovalki nakita Katji Koselj, ki je pred nočjo čarovnic ustvarila kostum in nekaj dodatkov, s katerimi se lahko v znamenito ikono spremeni skoraj vsak. Močne barve, vzorci in rože v laseh … Vse to je del Fridinega kostuma, osnova katerega so široko barvito krilo, preprosta majica, pisana ruta. Modne dodatke pa lahko izdelamo kar sami.

Obroč za lase

Potrebujemo: - širši obroč za lase brez dodatkov, - umetne rože različnih barv in velikosti, - vroče lepilo (pištola).

Postopek: umetnim cvetovom odrežemo stebla. Na zadnjo stran nanesemo vroče lepilo in cvet prilepimo na obroč. Nadaljujemo pritrjevanje cvetov, dokler ne porabimo vseh oziroma dokler nismo zadovoljni z obliko.

Uhani

Potrebujemo: - filc za osnovo, - 16 plišastih kroglic, - šest srebrnih perl, - šest srebrnih kristalov, - povezovalno paličico, - nastavek za uhan, ki ga pripnemo na ušesno mečico, - orodje: škarje, klešče in vroče lepilo.

Postopek: na dva kosa filca razporedimo kristale, perle in plišaste cofe v želeno obliko. Ko smo zadovoljni z motivom, jih na filc prilepimo z vročim lepilom. Ko se ta posuši, odvečen filc obrežemo. S palčko povežemo oba dela uhana in na hrbtno stran prilepimo nastavek za uhan.

S Katjo Koselj bomo pripravili še eno ustvarjalno idejo za kostum v zadnjem trenutku. Morda pa navdih najdete tudi v katerih od prejšnjih objav, ko smo z oblikovalko nakita ustvarjali pustne maske.

Ne spreglejte