Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

pomerjanje obleke moda nakupovanje

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 4.00

6 let, 1 mesec

Napake, ki jih delate med pomerjanjem oblačil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Foto: Thinkstock

Ko boste naslednjič nakupovali, se skušajte izogniti tem najpogostejšim napakam, ki so ponavadi krive za vračanje že kupljenih oblačil.

V trgovini je lahko vsak kos videti fantastično, saj dobro poskrbijo za to, da tamkajšnja osvetlitev meče čim boljšo luč na oblačila. A če je videti dobro v trgovini, še ne pomeni, da je videti dobro v resničnem življenju. Da boste res prepričani v svoj nakup in da doma ali pri prvem nošenju ne boste razočarani, se skušajte izogniti tem napakam:

Napaka št. 1: Kosa sploh niste pomerili. Včasih se vam morda res ne ljubi ali pa se vam mudi, kar samo nakazuje na to, da očitno ni pravi trenutek za nakup. Razen če kupujete enako bombažno majčko, kakršno že imate. Sicer pa nakup brez pomerjanja ne prinaša nič dobrega.

Napaka št. 2: V kabino niste prinesli več različnih številk enakega kosa. Čeprav točno poznate svoje telo in konfekcijske številke, pa se lahko te vedno razlikujejo, tudi v isti trgovini. Nič ne škodi, če s seboj prinesete še dva kosa: enega številko manjšega in enega večjega. Nikoli ne veste, tisti centimeter razlike lahko pomeni ogromno.

 | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napaka št. 3: Kos pomerjate v napačnem modrčku. Če imate na sebi recimo športni modrček, boste lahko razočarani, saj športni modrčki sploščijo prsi, kar pomeni, da oblačilo z običajnim modrčkom ne bo izpadlo prav dobro. Ko boste med naslednjim pomerjanjem ugotovili, da modrček, ki ga nosite, ni pravi, preverite, ali spodnje perilo prodajajo tudi v tisti trgovini, in enega izkoristite za pravo pomerjanje.

Napaka št. 4: Ne izkoristite stola v kabini. Ni samo za odlaganje torbice in drugih oblačil. Kadar pomerjate hlače, krilo ali obleko, naredite test sedenja: v oblačilu, ki ga pomerjate, se usedite na stol. To vam bo takoj dalo vedeti, ali je vreden nakupa ali ne.

Napaka št. 5: Ne pogledate se v različnih ogledalih. Ogledalo v kabini vam morda pritrjuje, kaj pa ogledala pred kabino? Oglejte se še v tistih, tudi svetloba je lahko povsem drugačna. Tako boste dobili več različnih pogledov na morebitni novi kos.

 | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Napaka št. 6: Niste posneli selfieja. V primeru nakupovanja pridejo še kako prav. Ko vam ogledala ne dajo pravega odgovora, se fotografirajte ali pa za to prosite prijateljico in odgovor bo na dlani oziroma mobilniku.

Ne spreglejte